De planviewer accounts

Datum: 26 aug. 2010

Inmiddels is een uitbreiding op de belangrijkste componenten van de rechtenstructuur live gegaan; het upload account en personal account staan actief. De doelstelling is om het beheer en communicatie rondom bestemmingsplannen in procedure te verbeteren. Doordat plannen kunnen worden ingeladen en gedeeld ontstaan geen misverstanden over versies of zijn mailboxen vol bijlagen verleden tijd.

Met een upload account kun je plannen inladen, bekijken en delen. Dit account type is bedoeld om andere gebruikers met een account ingeladen bestemmingsplannen te serveren. In onderstaande voorbeeld is dan ook te zien dat gebruiker ‘upload’ zeven bestemmingsplannen heeft ingeladen, en toegang heeft tot nog eens zes andere bestemmingsplannen die beheert worden door andere gebruikers. Gebruiker ‘ upload’ kan in het systeem plannen aanbieden aan anderen, het upload account vervult hiermee een beheerders rol van plannen naar andere gebruikers toe. Het upload account komt het best tot zijn recht daar waar de IMRO gecodeerde .gml van het bestemmingsplan wordt gemaakt en beheert.

exploitatieplan-voorbeeld

Het bedieningspaneel van Planviewer: Met een Upload account heb je toegang tot eigen plannen onder ‘ Mijn plannen’, onder ‘ Gedeelde plannen’ staan de plannen van andere gebruikers met een Upload account.

Met een upload account kan op termijn een of meerdere share accounts worden aangemaakt. Het doel van het share account is om zo eenvoudig mogelijk een of meerdere plannen te communiceren binnen een afgeschermde omgeving. Iemand met een upload account kan zo bijvoorbeeld een share account aanmaken voor een bestemmingsplan in procedure, en iedereen van de raad en college inloggegevens toesturen. Of naast dit share account, meerdere plannen beschikbaar stellen voor een overleg tussen een plan bureau en betrokken winkeliers. Zij worden voor toegang tot de plannen niet gehinderd door toegangsprotocollen of (gesloten) gemeentelijke netwerken, en zien daadwerkelijk het digitale bestemmingsplan. Wanneer toegang niet meer nodig is kan het account eenvoudig worden gepauzeerd of beëindigd.

Met een Personal account heb je toegang tot plannen van een of meerdere Upload accounts. Het Personal account is bedoeld om bestemmingsplannen in procedure te bekijken en te bevragen in beheer van een Personal account. Je kunt via het systeem de beheerder van bestemmingsplannen verzoeken om een plan te delen. Nadat deze het bericht heeft ontvangen zal deze het plan delen. In onderstaande afbeelding is te zien dan gebruiker ‘personal’ plannen kan inzien van gebruiker ‘michiel’ en ‘personal’, hiernaast staan er nog uitnodigingen en berichten open. Het personal account komt het best tot zijn recht bij specialisten die zich bezig houden met de regels en teksten.

VoorbeeldPersonalAccount

Het bedieningspaneel van Planviewer: Met een Personal account heb je onder ‘Gedeelde plannen’ toegang tot de bestemmingsplannen van andere gebruikers met een Upload account.

Om de werking van planviewer te testen kunt u via internet een gratis account aanvragen en direct gebruiken. Met dit gratis account kunt u een plan inladen en bekijken gedurende een maand. Voor het uitproberen van wisselwerking tussen het upload account en personal account kunnen meerdere accounts gratis aangemaakt worden, neem hiervoor contact op met planviewer.

2021 loopt ten einde, de feestdagen komen in zicht!

Het jaar is echt voorbijgevlogen. Zo veel geleerd, zo veel gedaan. Afscheid genomen en nieuwe collega's verwelkomd. Verbeteringen en inn...

Nieuw! De AVG-Scanner

Grip op privacy in gepubliceerde documenten voor gemeente

Nieuw! Woningwaarderapport

Nieuw! Woningwaarderapport. Het rapport  helpt koper of verkoper van een woning met het besluitvormingsproces rondom de koop/verkoop va...