7.4

Nu alle bestemmingsplannen in planviewer

Datum: 7 sep. 2010

Planviewer biedt nu alle gepubliceerde bestemmingsplannen aan vanuit de viewer. Hiertoe haalt Planviewer alle bestemmingsplannen op via Ruimtelijkeplannen.nl, slaat deze op, en toont deze aan het publiek. Doordat Planviewer het bestemmingsplan aanbiedt vanuit eigen beheerde server en website zijn we niet afhankelijk.

Iedere nacht loopt software van Planviewer de index van ruimtelijke plannen na op zoek naar veranderingen. Als er een verandering heeft plaatsgevonden, zoals een bestemmingsplan toegevoegd, wordt het manifest van de desbetreffende gemeente opgehaald. In dit manifest staat beschreven waar plan regels, illustraties, regels bijlage en toelichting bijlage staan. Planviewer haalt al deze bestemmingsplan bestanden op.

Doordat we nu alle bestemmingsplannen in Planviewer hebben is het makkelijker om het bestemmingsplan via Google te vinden. De vindbaarheid van plankaarten wordt beter als deze eenmaal zijn opgenomen in de index.

Alle gepubliceerde bestemmingsplannen worden grafisch in de viewer weergegeven, we hebben tevens een lijst met alle gepubliceerde bestemmingsplannen. Deze staan per gemeente weergegeven. De lijst bestaat uit hyperlinks die doorverwijzen naar de viewer.

Momenteel hebben we meer dan 4000 ruimtelijke plannen voor het publiek beschikbaar. Als een plan op een of andere manier niet in de database past wordt deze overgeslagen. Als dit het geval is dan zetten wij graag deze ontbrekende plannen er bij, neem hiervoor contact op.