Met planviewer voldoen nu alle gemeenten aan digitale verplichting

Iedere gemeente in Nederland heeft nu gratis een eigen pagina binnen het Planviewer domein. Hiermee voldoet iedere gemeente aan de gestelde digitale verplichting om bestemmingsplannen digitaal beschikbaar te stellen. Voor iedere gemeente heeft Planviewer een aparte opsomming en kaartweergave voor de plankaarten.

Nu de Planviewer scraper actief is, worden automatisch alle gepubliceerde bestemmingsplannen aan Planviewer toegevoegd. Zie blog artikel. Al deze plankaarten zijn zichtbaar in de viewer, en staan opgesomd per gemeente.

Als voorbeeld gemeente pagina gebruiken we hier gemeente Woerden. In onderstaande link kan ‘woerden’ veranderd worden in iedere andere gemeente. In deze gemeentelijke pagina staan alle bestemmingsplannen opgesomd die de gemeente heeft gepubliceerd naar ruimtelijkeplannen.nl.

Screenshot van de gemeente pagina
http://bestemmingsplan.planviewer.nl/bestemmingsplan/woerden/

Bij aanklikken van een plan komt extra informatie beschikbaar, en wordt er doorgelinkt naar het kaart venster, hier wordt het plan met teksten en regels getoond. Aangezien Planviewer in de nacht plannen toevoegt, zijn nieuwe plannen de volgende dag zichtbaar in planviewer.
Bent u bezig met projectontwikkeling? Voorkom fouten; gebruik een Projectviewer!

Alles kan opgeschreven en ingetekend worden. Maar de snelste en meest efficiënte manier om een gebied of project visueel inzichtelijk te krijgen... Lees meer »

Planviewer doet de POLKA!

Planviewer OpenLayers Kaart Applicatie (POLKA) Lees meer »

De nieuwe omgevingswet; is het eindelijk zo ver?

De nieuwe Omgevingswet; is het eindelijk zo ver?  Er wordt natuurlijk al een aantal jaar (sinds 2015) gesproken over de nieuwe omgevingswet. H... Lees meer »