Nieuwsbrief oktober 2011

Datum: 21 okt. 2011

 
Beste lezer,

Het is al een tijd geleden dat u een nieuwsbrief van Planviewer heeft ontvangen. Het is niet dat we stilgezeten hebben, er is juist veel gebeurd. In deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Met vriendelijke groet,

Planviewer team
 
Planviewer is een BV.

Sinds 1 september is Planviewer een besloten vennootschap. Dit is een verdere stap in de professionalisering en slagvaardigheid van de organisatie.

Planviewer is een platform ontwikkeld door ROgeo om digitale kaarten op een dynamische manier uit te wisselen. Door de achtergrond van ROgeo, is Planviewer vooral een product voor de ruimtelijke ordening. Om de techniek van Planviewer breder toe te passen, is besloten hier een aparte onderneming voor op te richten.


In de nabije toekomst kunt u nog heel wat verwachten van Planviewer.
 
Exploitatieplannen

Naast bestemmingsplannen, kunt u nu exploitatieplannen op Planviewer bekijken. De exploitatieplannen staan op de kaart aangegeven met een euroteken.

Planviewer heeft zich ten doel gesteld om alle gepubliceerde exploitatieplannen weer te geven op Planviewer.nl om zo transparantie te bieden. U kunt ieder gepubliceerd plan bekijken en uw kennis over exploitatieplannen vergroten. Daarbij zijn de belangrijkste gegevens van de exploitatieplannen weergegeven in een schematisch overzicht.


Mist u een exploitatieplan of heeft u een opmerking, neem dan contact met ons op.
 
Reageren op een plan

Planviewer heeft een nieuwe functie op de website, namelijk het reageren op een specifiek bestemmingsplan. Deze functie is weergegeven als een poppetje met tekstballon.

De reageerfunctionaliteit biedt twee mogelijkheden. Ten eerste biedt het de mogelijkheid om uw mening te geven over een bestemmingsplan. Op deze manier heeft u een platform om de discussie aan te gaan met het ruimtelijk beleid dat is uitgestippeld met een bestemmingsplan. Ten tweede bieden wij gemeenten deze functionaliteit aan om te gebruiken bij inspraak en zienswijzen. Het digitale bestemmingsplan is leidend ten opzichte van het analoge bestemmingsplan. Door de inspraak of zienswijzen via het digitale bestemmingsplan te laten lopen, wordt er gebruik gemaakt van het juridisch leidende document. Planviewer biedt de mogelijkheid om nog niet vastgestelde, imro-gecodeerde bestemmingsplannen in een viewer te tonen. Op deze manier loopt het communicatie- en besluitvormingsproces transparant en efficiënt  en is er zekerheid dat er op basis van het juridisch leidend document inspraak wordt gedaan of zienswijzen worden ingediend.
 
Plan bekijken

Dit icoontje  staat al langer tot uw beschikking maar wist u ook dat het vlak wat u met uw muis aanwijst rood wordt? Selecteer het vlak of bestemmingsplan met uw muis. Aan de rechterkant ziet u het bestemmingsplan met regels en toelichting. Als u op het oogje klikt achter het item, dan licht het specifieke vlak op de kaart rood op. Op deze manier weet u precies op welk gedeelte van het bestemmingsplan de regels van toepassing zijn.
 
Facebook en LinkedIn.
Bent u ook actief met social media? Volg ons dan op Facebook en LinkedIn.


U vindt Planviewer zowel op LinkedIn als op Facebook. Op linkedIn staan de meldingen over nieuwe activiteiten op het gebied van services en personeelszaken. Op Facebook staan de meldingen over de updates. U kunt op deze manier ook direct reageren op ons. Volg ons op beide communities, dan mist u nooit iets over Planviewer.

Naar LinkedIn

Naar Facebook
 
Filmpje kijken


Wilt u iemand wegwijs maken met Planviewer of zelf nog wat extra handigheid krijgen, gebruik dan onze YouTube filmpjes. Op YouTube vindt u een algemene demofilm voor het bekijken van bestemmingsplannen en meer over het gebruik van de viewerfunctionaliteiten. Mocht u een plan willen uploaden, dan gaat u naar de instructiefilm. De filmpjes zijn kort en krachtig dus nemen niet te veel van uw tijd in beslag.


Bekijk de instructiefilms op het Youtubekanaal van Planviewer!

Wilt u zich aanmelden voor de Planviewer nieuwsbrief? Volgt u dan deze link en vul het formulier in. U zult vervolgens in de toekomst de nieuwsbrief ontvangen.

 

Gratis kadastrale percelen dag actueel

Bekijk gratis dag actuele kadastrale perceelinformatie.

Ervaar het gemak van het meten van jouw tuin

Het coronavirus houdt iedereen flink bezig. Door de genomen maatregelen werkt nu een groot deel van de bevolking thuis of tijdelijk minder. We zien da...

Actuele kadastrale informatie gratis beschikbaar

Sinds deze week biedt Planviewer, het Nationale Locatie Platform, als eerste in Nederland dagelijks geactualiseerde kadastrale perceelinformatie. Alle...