Nieuwsbrief februari 2012


 

Beste lezer,


2012 is pas een maand bezig en Planviewer heeft al heel wat te melden: vanaf 1 februari hebben we een nieuwe collega, er zijn meerdere soorten ruimtelijke plannen op de website van Planviewer, de upload functionaliteit is gewijzigd en Planviewer heeft een stand op de beurs Overheid & ICT. Lees meer hierover in onze nieuwsbrief.
Mocht u na het lezen nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Planviewer team
 

 

GML-upload module

De gebruikers van Planviewer.nl met een account, hebben het misschien al gezien. Het beheeraccount is gewijzigd. Het is nu mogelijk om direct een GML-bestand in te laden. Binnen enkele seconden kunt u zonder speciale software de .gml (de plankaart) bekijken en beoordelen.

Met een beheeraccount op Planviewer.nl is het mogelijk om een ruimtelijk plan, wat nog niet gepubliceerd is, te bekijken en eventueel te delen met anderen. Dit biedt de mogelijkheid om het plan te controleren en/of goedkeuring te krijgen.

Het bekijken van een plan was al mogelijk. Om dit te doen, was het noodzakelijk om een .zip file te maken met daarin het .gml bestand en eventueel andere documenten. Nu is het ook mogelijk om alleen een .gml bestand te uploaden. Binnen enkele seconden kunt u zonder speciale software de .gml (plankaart) bekijken en beoordelen. Dit kunt u doen met de bestanden die u zelf heeft gemaakt maar ook met de bestanden die u heeft ontvangen van derden.

Omdat u het plan upload op uw eigen afgeschermde omgeving, kunt alleen u het plan zien. Als u wilt, dan kunt u ook andere personen uitnodigen
om dat specifieke plan te bekijken. Hier heeft Planviewer een “slimme” e-mail functionaliteit voor. De teksten zijn voorgedefinieerd maar
naar wens aan te passen. Het slimme van het Planviewer e-mail systeem, is dat de uitnodigen te volgen zijn.
U kunt zien of de genodigden gekeken hebben en hoe vaak.

Een account op Planviewer.nl is gratis. Plannen uploaden kunt u ook gratis voor 1 maand. Vanaf het moment dat uw eerste plan upload,
heeft u een maand om gratis onbeperkt plannen te uploaden. Tevens krijgt u meerdere functionaliteiten zoals meten, printen en extra zoomniveau.
Kijk hier bij Accounts

Mocht u na deze maand gebruik willen blijven maken van het uploaden en delen van plannen, dan kunt u een beheeraccount nemen.
De prijs van een beheeraccount is € 100,- per maand. U kunt dan onbeperkt  plannen uploaden.
Mocht u interesse hebben, dan horen wij dat graag. Bel 088-7006060 of mail naar Planviewer.

 

Gebiedsgerichte besluiten


Op de website van Planviewer vindt u ruimtelijke plannen. Sinds het begin van dit jaar zijn naast bestemmingsplannen en exploitatieplannen
ook andere gebiedsgerichte besluiten te bekijken . Met het toevoegen van meerdere soorten gebiedsgerichte besluiten is de Planviewer website nu nog completer
op het gebied van geldende ruimtelijke plannen.


Planviewer heeft als doel, op een makkelijke en snelle manier inzicht te geven in alle geldende regels, mogelijkheden en beperkingen voor een locatie.
Geïnteresseerden kunnen op ieder moment van de dag, op iedere locatie, vanaf ieder apparaat met internet (ook mobiele telefoons en ipad’s)
de actuele regels en toelichtingen bekijken.


Een bestemmingsplan is een ook een soort gebiedsgericht besluit. De andere soorten gebiedsgerichte besluiten die recentelijk op Planviewer zijn toegevoegd zijn:
een aanwijzingsbesluit, beheersverordening, inpassingsplan, projectbesluit, reactieve aanwijzing, tijdelijke ontheffing buitenplans, uitwerkingsplan,
voorbereidingsbesluit  en een wijzigingsplan.
Bekijk hier gebiedsgerichte besluiten

 

Overheid & ICT 2012

Planviewer heeft een stand op de beurs Overheid en ICT. De beurs vindt plaats van 24 tot en met 26 april in de Jaarbeurs in Utrecht.
Planviewer is druk bezig met de voorbereiding en dat houdt in dat u hier binnenkort meer over hoort.

De beurs is een mooie gelegenheid om elkaar persoonlijk te leren kennen. U heeft misschien al via de mail of telefoon contact gehad met de mensen van Planviewer en
nu biedt de beurs de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier elkaar persoonlijk te leren kennen.

Mocht u interesse hebben in een persoonlijke kennismaking, laat het ons weten. U ontvangt dan een toegangskaart voor de beurs.
Bel 088-7006060 of mail  naar Suzanne.

 

Nieuwe collega


Op 1 februari is Robin Bakker begonnen bij Planviewer. Robin is een ontwikkelaar met zowel front-end als back-end ontwikkel kennis en ervaring.
Dit houdt in dat niet alleen achter de schermen zaken veranderen maar ook zichtbaar aan de voorkant, namelijk op de website van Planviewer.

Robin heeft de afgelopen jaren een eigen bedrijf gehad in webdesign en webontwikkeling. Hij heeft in deze tijd veel mooie en functionele websites opgeleverd.
Omdat Robin collega’s miste, is hij gaan rondkijken naar een baan bij een interessant bedrijf. En zo is Robin bij Planviewer gekomen.
Wij verwelkomen Robin van harte en wensen hem veel plezier en succes.

Wilt u zich aanmelden voor de Planviewer nieuwsbrief?
Volgt u dan deze link en vul het formulier in.
U zult vervolgens in de toekomst de nieuwsbrief ontvangen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Nieuwe Omgevingswet is van kracht

De Nieuwe Omgevingswet is van kracht. Lees meer »

30 november De Dag van het Vastgoed

Op 30 november vindt De Dag van het Vastgoed plaats in het AFAS Theater in Leusden. Lees meer »

De nieuwe omgevingswet.

De nieuwe omgevingswet. Gaat het echt gebeuren op 1 januari 2023? Lees meer »