Nieuwsbrief juli 2012

Datum: 11 jul. 2012

  Beste lezer,

Het is zomer en velen zijn nu of gaan binnenkort op vakantie. Ook wij gaan op vakantie, maar dat betekent niet dat wij u niet kunnen helpen. Er zijn altijd mensen aanwezig om u te woord te staan. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, aarzel niet om contact op te nemen.

Wij wensen u een goede zomer.

Met vriendelijke groet,

Planviewer team

 

 

 

 

  Overheid & ICT

Eind april stond Planviewer op de beurs Overheid & ICT. De beurs was zeer succesvol. We hebben veel bezoekers gehad en leuke contacten er aan overgehouden.

Planviewer had een stand tegenover het overheidsplein en was onderdeel van de GEO-tour. De GEO-tour was een initiatief van Overheid & ICT om geïnteresseerden rond te leiden op de beurs langs bedrijven actief in de geografische dienstverlening. De deelnemende bedrijven konden in een pitch van maximaal 5 minuten vertellen wat ze doen. Dit bood de deelnemers van de tour de gelegenheid om op een laagdrempelige manier, binnen een korte tijd, kennis te maken met marktpartijen.

3 keer per dag kwam de tour langs. De kleinste groep bestond uit 3 personen maar het gemiddelde aantal lag rond 10 personen. De personen hadden een koptelefoon op die afgestemd was op de microfoon. Hierdoor was de pitch luid en duidelijk te horen. Het waren drie intensieve dagen, maar zeer de moeite waard. Heeft u nog vragen hierover, neem dan contact op.

Overheid & ICT 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

  Lancering Smallingerland viewer

Planviewer heeft voor de gemeente Smallingerland een viewer gemaakt. In de viewer staan de bestemmingsplannen van de gemeente, verrijkt met topografische data en een luchtfoto. De bestemmingsplannen zijn te vinden op naam van het plan of via het adres (BAG).

De gemeente Smallingerland heeft gekozen voor een SaaS (Software as a Service) viewer van Planviewer. De gemeente gebruikt de RO viewer om op de gemeentelijke website ruimtelijke plannen te delen met burgers en bedrijven. De viewer heeft ook een afgeschermde omgeving. Dit biedt de gemeente de mogelijkheid om de viewer ook als interne viewer te gebruiken. Doordat de viewer een SaaS oplossing is, hoeft de gemeente Smallingerland zich niet bezig te houden met de techniek en de hardware.

De kleuren en vormgeving van de viewer zijn aangepast aan de kleuren van de nieuwe website van de gemeente. Kijk hier voor de viewer. Heeft u ook interesse in een viewer voor uw organisatie, neem dan contact op.

Smallingerland viewer

 

 

 

 

 

  Printen op schaal

Planviewer heeft de functionaliteit Printen op Schaal ontwikkeld. Het was al mogelijk om te printen maar nu is het verder geperfectioneerd. Het is nu mogelijk om vanuit de viewer een afdruk te maken wat een weergave is van de werkelijkheid op schaal. De gebruiker selecteert een kaartbeeld en bepaalt de opmaak, het papierformaat, de resolutie en de schaal.

De functionaliteit Printen op Schaal wordt de komende weken in alle viewers van Planviewer doorgevoerd zowel op de publiekelijke kaartviewer als in de afgeschermde expertviewers. Op de publieke viewer komt de printfunctionaliteit achter de inlogomgeving beschikbaar, dus Printen op Schaal is alleen mogelijk met een Planviewer account. Na het aanmaken van een gratis account op de website van Planviewer, kunnen geïnteresseerden gebruik maken van de functionaliteit Printen op Schaal.

Een Planviewer account op de website van Planviewer biedt meerdere voordelen zoals bijvoorbeeld extra zoomniveau, afstand- en oppervlakte meten en een GML-upload module. De gml-upload module maakt het mogelijk om een GML bestand te bekijken, ongeacht met welk programma het bestand gemaakt is.

Printen op schaal is mogelijk op diverse papierformaten, zowel liggend als portret. De resolutie oftewel kwaliteit van de print, is te bepalen door het gewenste aantal dpi te selecteren. De kaart kan men opmaken met een overzicht van de lagen, een legenda en een noordpijl. Standaard staat op de print de schaal, de datum, het formaat en de resolutie, zodat de eindgebruiker de print op schaal kan beoordelen. Mocht u nog vragen hebben hierover, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Printscreen Print op Schaal

 

 

 

 

 

  Annotatiemodule

Een andere nieuwe functionaliteit van Planviewer is het bewerken van een kaart. Met de Annotatiemodule is het mogelijk eenvoudig opmerkingen op een kaartbeeld te plaatsen. Deze opmerkingen zijn op te slaan en te delen met anderen. De Annotatiemodule ondersteunt hierdoor de communicatie en verslaglegging.

De Annotatiemodule biedt de gebruiker de mogelijkheid om punten, lijnen en cirkels te plaatsen op de kaart en deze aanvullen met eigen data. Eigen data kan bestaan uit tekst, foto’s en/of url’s. Natuurlijk is de gebruiker vrij om de kleuren en vormen te bepalen. De Annotatiemodule is in iedere viewer te integreren en de vormgeving en kleuren zijn aan te passen. Heeft u interesse over de mogelijkheden, neem dan contact op.

 

 

 

 

 

  IMRO 2012

Dit jaar wijzigen de geldende standaarden voor de ruimtelijke ordening. Vanaf 1 oktober mogen de nieuwe RO standaarden toegepast worden. Vanaf 1 juli 2013 is het verplicht. Planviewer is er klaar voor.

Eén van de grootste verschillen tussen de standaarden, zit in de dossiervorming. De gerechtelijke uitspraken en ruimtelijke plannen van een locatie worden tezamen gebundeld in een dossier. Het dossier krijgt een status, afhankelijk van de status van het project.

Mocht u al een viewer hebben maar staan daar nog geen bestemmingsplannen in? Planviewer stelt de bestemmingsplannen per WMS beschikbaar. Door de WMS is het eenvoudig om bestemmingsplannen als laag in een viewer toe te voegen. Dit geldt ook voor de 2012 plannen. Heeft u vragen hierover, neem dan contact op.
 

 

 

 

 

 

Wilt u zich aanmelden voor de Planviewer nieuwsbrief? Volg dan deze link en vul het formulier in. U zult vervolgens in de toekomst de nieuwsbrief ontvangen.

 

 

 

 

 

 

Planviewer doet de POLKA!

Planviewer OpenLayers Kaart Applicatie (POLKA)

De nieuwe omgevingswet; is het eindelijk zo ver?

De nieuwe Omgevingswet; is het eindelijk zo ver?  Er wordt natuurlijk al een aantal jaar (sinds 2015) gesproken over de nieuwe omgevingswet. H...

Fijne feestdagen en een succesvol 2022!

Fijne feestdagen en een succesvol 2022!