Nieuwsbrief maart 2013

Datum: 1 mrt. 2013

  Beste lezer,

U ontvangt deze nieuwsbrief om u weer helemaal op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen. Planviewer is een samenwerkingsovereenkomst met KING aangegaan en gaat weer deelnemen aan de beurs Overheid & ICT. Daarnaast hebben onze ontwikkelaars weer een aantal mooie functionaliteiten aan de Expertviewers toegevoegd. Ook hebben wij een nieuw collega. U leest het allemaal in deze nieuwsbrief.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van de nieuwsbrief, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Rutger, Robin, Hielke en Suzanne

Het Planviewer-team

 

 
Overheid & ICT 2013

Ook dit jaar neemt Planviewer weer deel aan de beurs Overheid & ICT. Deze beurs vindt plaats van 23 april tot en met 25 april in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit jaar is de opzet van de beurs anders dan voorgaande jaren. Het thema geo-informatie wordt steeds belangrijker voor provincies, gemeenten en waterschappen en daarom vindt het Geo-Informatie Nederland (GIN) Congres ook plaats op de beurs. Dit heeft een positief effect op Planviewer.

GIN Congres

Door de verbintenis tussen het GIN Congres en de beurs Overheid & ICT staat de beurs meer in het teken van geo-informatie. Er is een Geo Plein en een Geo Tour. Planviewer staat op het Geo Plein en neemt ook weer deel aan de Geo Tour.

Geo Plein

Het Geo Plein is een ruimte op de beurs waar bedrijven staan die actief zijn op het gebied van geo, in de breedste zin van het woord. Het zijn geen afgeschermde stands, maar meer presentatieplaatsen met veel zithoeken. Het is een stuk opener dan een stand.

Geo Tour

De Geo Tour is een initiatief van VNU Exhibitions, de organisator van de beurs. Deelnemers aan de tour gaan onder begeleiding van een persoonlijke gids langs bedrijven actief op het gebied van geo. De bedrijven mogen dan in een pitch van maximaal 5 minuten vertellen wat hun bedrijf doet en waar het voor staat. Geïnteresseerden in de Geo Tour kunnen zich hier via de website van Overheid & ICT aanmelden.

Persoonlijk

Suzanne Huisman van Planviewer kijkt uit naar de beurs en verwacht door het GIN Congres en deelname aan het Geo Plein en de Geo Tour veel nieuwe contacten te leggen.
Wilt u de beurs bezoeken en persoonlijk kennis met ons maken, neem dan contact op met Suzanne Huisman of registreer u via deze link.

 

 

 
Projectviewers

Op dit moment heeft Planviewer voor veel projecten een expertviewer draaien. De projecten lopen uiteen van projecten voor het opstellen van een exploitatieplan tot geo-informatiemanagement voor grootschalige gebiedsontwikkeling. Voor een optimaal gebruik van de viewer hebben we een aantal nieuwe functionaliteiten ontwikkeld, zoals een zoekfunctie, oppervlakteanalyse en hulpteksten.

Zoekfunctie

Zoeken kost veel tijd. Om tijd te besparen hebben we de zoekfunctie ontwikkeld. U vindt de zoekfunctie aan de linkerkant van de viewer, onder het vierde tabblad. U kunt op adres en op perceelsnummer zoeken. U krijgt een vervolgkeuzelijst te zien of het systeem geeft een suggestie nadat de gebruiker is gestart met typen. Nadat het element is gevonden, komt dit centraal in het kaartgedeelte te staan.

Oppervlakteanalyse

Als plan-econoom en/of stedenbouwkundige wil je natuurlijk op ieder moment weten hoeveel vierkante meter per functie binnen de grenzen van het ontwerp vallen. Hiervoor heeft Planviewer in samenwerking met ROgeo de oppervlakteanalyse geautomatiseerd en geïntegreerd in de Expertviewers.

In de Projectviewers staat de oppervlakteanalyse bij de kaartlaag Projectgrens en de kaartlaag Eigenaren. Deze informatie is per perceel uitgesplitst naar functie, met daarachter het aantal vierkante meter per functie. Deze waarden zijn naar Excel te exporteren voor verdere berekeningen en analyses.

Kaart adressenselectie

Het is mogelijk om een adressenlijst te generen van een zelf in te tekenen gebied. De adressen zijn gebaseerd op de BAG (Basis Administratie Gebouwen) en/of het Kadaster. De adressen komen in een Excel-lijst te staan. Op het tweede tabblad in Excel staat nu een kaartje van het getekende vlak. Op deze manier is altijd te zien in welk gebied de brieven zijn verstuurd.

Hulpteksten

In de Expertviewers worden bovenaan het kaartbeeld roulerende tips weergegeven. Planviewer heeft deze functionaliteit ontwikkeld om op een interactieve manier de mogelijkheden van Planviewer aan te bieden. De tips zorgen voor een optimaal gebruik van de viewer.

Mocht u meer willen weten over bovenstaande ontwikkelingen of heeft u interesse in een korte training, neem dan contact op met Suzanne Huisman.

 

 
Nieuwe medewerker

Planviewer is een erkend leerbedrijf en mag stagiaires opleiden. Begin februari is stagiair Hielke gestart met zijn stage.

“Hallo, ik ben Hielke Morsink. In 2009 ben ik begonnen met de opleiding Game Design in Ede. Voordat ik met deze opleiding begon, was ik al met computers bezig. Ik vond het altijd leuk om ”dingen” te creëren en het resultaat ervan te zien, zoals filmpjes en webpagina’s. Dit begon als kleine hobby en breidde zich steeds meer uit”.

Stage

"Momenteel zit ik in mijn laatste jaar van de opleiding. Hierin moet ik als afstudeeropdracht samen met een klasgenoot een compleet functioneel spel maken en een halfjaar stage lopen. Ik heb mijn afstudeeropdracht eind januari gepresenteerd en ingeleverd, deze werd meteen goedgekeurd. Nadat ik daarmee klaar was, kon ik beginnen met mijn stage bij Planviewer. Dit is mijn tweede stage die ik tijdens de opleiding volg, mijn vorige was bij Granier Projects en dat was meer hardwaregericht. Daar kwam ik erachter dat ik toch meer op zoek ben naar software- en grafische opdrachten."

Toekomst

"Mijn plannen voor na de stage staan nog niet vast. Ik denk erover om door te studeren op de HBO in Breda. Die school was erg indrukwekkend toen ik daar langsging op een open dag. Aan de andere kant lijkt me ook leuk om de kennis die ik tijdens mijn opleiding en stages heb opgedaan, meteen toe te passen in een nieuwe baan."

Hobby’s

"Als hobby zal ik zeker nog veel bezig zijn met webdesign en programmeren, ik vind dat leuk om te doen. Het oplossen van moeilijke problemen geeft een kick. En ook het helpen van mensen daarbij is heel leuk om te doen."

"Ik hoop dat ik het de rest van de stage hier nog erg naar mijn zin zal hebben en een zekere bijdrage kan leveren aan de producten."

 

 

Wilt u zich aanmelden voor de Planviewer nieuwsbrief?
Volgt u dan deze link en vul het formulier in.
U zult vervolgens in de toekomst de nieuwsbrief ontvangen.

 

 

 

 

 

 

 

Planviewer doet de POLKA!

Planviewer OpenLayers Kaart Applicatie (POLKA)

De nieuwe omgevingswet; is het eindelijk zo ver?

De nieuwe Omgevingswet; is het eindelijk zo ver?  Er wordt natuurlijk al een aantal jaar (sinds 2015) gesproken over de nieuwe omgevingswet. H...

Fijne feestdagen en een succesvol 2022!

Fijne feestdagen en een succesvol 2022!