Nieuwsbrief april 2013

 

Beste lezer,

Misschien heeft u het al gezien, de Planviewer website is vernieuwd. Naast een nieuwe vormgeving hebben wij een functie toegevoegd waar menigeen naar heeft gevraagd. Meer hierover en over de beursaanbieding, leest u in deze nieuwsbrief.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van de nieuwsbrief, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Tjeerd, Rutger, Robin, Hielke en Suzanne

Het Planviewer team

Vernieuwde website

De Planviewer website is vernieuwd. De gehele website heeft een nieuwe, frissere, vormgeving gekregen. Teksten zijn onder de loep genomen en de kaarttoepassing, de Expertviewer, is uitgebreid met een nieuwe kaartlaag en een zoekfunctie op adres.

Nieuw is de kaartlaag “gebouwen”. De Expertviewer op de website bevatte al alle ruimtelijke plannen van Nederland en nu ook alle gebouwen van Nederland. De plannen en gebouwen zijn gevisualiseerd op de kaart en zijn interactief te raadplegen met een stratenplan of luchtfoto als ondergrond.

Het vinden van een plan of gebouw is nu nog makkelijker. Het was al mogelijk om te zoeken op trefwoord maar nu is het ook mogelijk om te zoeken op woonplaats, straatnaam en postcode. Geef een adres in, en de locatie komt centraal op de kaart. Klik daarna op de kaart en u kunt de bijbehorende gegevens bekijken.

Een andere vernieuwing op de website zijn de teksten. Gekozen is voor minder tekst maar wel meer informatie. Toegevoegd is een pagina met cases, voorbeelden van toepassingen van onze Expertviewer. Bekijk hier hoe de Expertviewer is ingezet.Win een Expertviewer

Planviewer BV verloot 3 Expertviewers op de beurs Overheid en ICT. De beurs vindt plaats van 23 april tot en met 25 april in Jaarbeurs Utrecht. Het thema van de beurs is Geo verbindt en dit slaat precies op Planviewer.

Iedere dag wordt 1 Expertviewer verloot. De Expertviewer is een webbased geo-viewer met bestemmingsplannen, exploitatieplannen en gebouwen op een interactieve kaart met een luchtfoto en stratenplan als ondergrond. Via handige functies is de informatie te analyseren en te delen.

Geïnteresseerden kunnen zich registreren via de beursbanner op onze website of hun e-mail adres afgeven op onze stand 01F021.

Volg ons op twitter, facebook en/of Linkedin om te zien wie de prijs heeft gewonnen.

Tjeerd Kooy en Suzanne Huisman zijn op beurs aanwezig en kijken uit naar een persoonlijke ontmoeting met u.Kaartlaag "Gebouwen"

De gegevens voor de kaartlaag “gebouwen” komt uit de BAG. De BAG is een gemeentelijke registratie waarin basisgegevens over alle gebouwen en adressen in Nederland zijn verzameld. Gemeenten hebben zelf de gegevens verzameld en zij zijn ook bronhouder van de gegevens.

De gebouwen staan gevisualiseerd op een kaartlaag. Na het selecteren van een gebouw op de kaart, komen de administratieve gegevens aan de linkerkant van de kaart te staan.

De administratieve gegevens bestaan onder andere uit het type pand, oppervlakte, bouwjaar en de verblijfsobjecten. Een verblijfsobject zegt wat over het aantal ruimtes in het pand en welke functie de ruimte heeft.

Mochten de gegevens niet kloppen, dan dient u dit bij de gemeente door te geven. Alleen de gemeente kan wijzigingen in de BAG doorvoeren.


Wilt u zich aanmelden voor de Planviewer nieuwsbrief?
Volgt u dan deze link en vul het formulier in.
U zult vervolgens in de toekomst de nieuwsbrief ontvangen.
 

De Nieuwe Omgevingswet is van kracht

De Nieuwe Omgevingswet is van kracht. Lees meer »

30 november De Dag van het Vastgoed

Op 30 november vindt De Dag van het Vastgoed plaats in het AFAS Theater in Leusden. Lees meer »

De nieuwe omgevingswet.

De nieuwe omgevingswet. Gaat het echt gebeuren op 1 januari 2023? Lees meer »