Nieuwsbrief juni 2013


Beste lezer,

Voor de zomervakantie nog een update over de laatste ontwikkelingen bij Planviewer. In deze nieuwsbrief leest u over de mogelijkheid om een bouwplan digitaal te toetsen (BIM en bestemmingsplannen), de winnaars van de beursaanbieding bij overheid en ICT, over het gebruikersonderzoek en over onze nieuwe stagiair.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van de nieuwsbrief, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Tjeerd, Rutger, Robin, Hielke, Suzanne, Wiebe en Wouter

Het Planviewer teamOverheid & ICT 2013

Planviewer had dit jaar ook weer een stand op Overheid & ICT. Het beursteam bestond uit Tjeerd, Wouter, Wiebe en Suzanne. Het waren drie enerverende dagen met veel leuke gesprekken en goede nieuwe contacten.

Wederom was er een GEO-Tour georganiseerd. De tour kwam ook bij onze stand twee keer per dag langs. In een pitch van 5 minuten vertelde Suzanne wat Planviewer u te bieden heeft. Na de tour kwam menigeen terug om meer te weten te komen over de diensten en mogelijkheden van Planviewer.

Wij willen iedereen die bij ons op de stand was, bedanken voor hun bezoek.

Wij kijken uit naar Overheid & ICT 2014!

Heeft u nog vragen over de beurs, bel dan 088-700 6060 en vraag naar Suzanne
 

Winnaars verloting Expertviewers!

Op de beurs heeft Suzanne drie Expertviewers mogen verloten. Iedere dag één. De interesse in de verloting was enorm. De winaars zijn de gemeente Weesp, gemeente Zundert en gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Planviewer feliciteert deze gemeenten en wenst ze veel plezier en gebruikersgemak met de viewer.

Wat hebben de gemeenten gewonnen? Een webbased geo-viewer met bestemmingsplannen, exploitatieplannen en gebouwen op een interactieve kaart met een luchtfoto en stratenplan als ondergrond. Via handige functies is de informatie te analyseren en te delen. De viewer is zowel intern te gebruiken via een intranet of netwerk, of extern voor de publieke website.
Heeft u ook interesse in de Expertviewer zoals verloot op de beurs, bel 088-700 6060 en vraag naar Suzanne.
 3D BIM en bestemmingsplannen

Planviewer participeert in het innovatiecluster 3D bestemmingsplannen & BIM van TNO. De doelstelling van het project is het BIM model, te koppelen aan 3D bestemmingsplan om het BIM-model geautomatiseerd te toetsen aan het bestemmingsplan. Er is code ontwikkeld die een bestemmingsplan omzet naar 3D, hiermee is het geautomatiseerd toetsen gerealiseerd.

BIM staat voor Building Information Model. Het centrale idee achter BIM is een digitaal driedimensionaal gebouwmodel waarin alle gegevens ten behoeve van het ontwerp-, bouw- en beheerproces zijn geïntegreerd en waarmee door alle betrokken partijen aan dat proces wordt gewerkt.

Uit het project is een proces en code gekomen om een concreet bestemmingsplan om te zetten naar een 3D bestemmingsplan en zijn toetsingsregels digitaal interpreteerbaar gemaakt. Hierdoor is een BIM model uit te breiden met omgevingsinformatie en staat de weg naar een gebiedsmodel open.

Mocht u meer willen weten over BIM en 3D bestemmingsplan, bel Tjeerd op 06-46090219.


Gebruikersonderzoek

Planviewer is sinds maart dit jaar bezig met een kwalitatief gebruikersonderzoek. Personen die zich aanmelden voor een Premium account, ontvangen een dag na de aanmelding een mail van Wouter of Suzanne. Ook de reeds bestaande gebruikers met een Premium account en een Expertviewer account, vallen onder het onderzoek.

In het onderzoek wordt gekeken hoe het gebruik van de viewer wordt ervaren en of het resultaat naar verwachting is. Tevens biedt Planviewer een korte telefonische toelichting aan.

De gebruikers van de publieke viewer bestaan uit particulieren, bedrijven en overheden. De ervaring met kaartviewers verschilt enorm tussen de gebruikers. Sommige gebruikers werken voor het eerst met een viewer, anderen gebruikers zijn ervaren geo-deskundigen die hele dagen door met diverse viewers werken.

De reacties zijn positief. De viewer wordt als gebruiksvriendelijk ervaren. De meeste vragen gaan over de data en voornamelijk over de inhoud van een bestemmingsplan. De opmerkingen over het gebruik van de viewer, nemen we mee in de doorontwikkeling van onze producten.

Heeft u vragen over het gebruikersonderzoek, bel 088-700 6060 en vraag naar Suzanne.Nieuwe medewerker

Planviewer is een erkend leerbedrijf en mag stagiaires opleiden. In april is Wouter gestart met zijn stage. Lees hier meer informatie over Wouter.

“Hallo, mijn naam is Wouter van de Meerendonk en ik loop stage bij Planviewer. Ik ben bijna klaar met mijn opleiding Commercieel Medewerker en daarbij hoort een eindstage. Hierna wil ik mij verder gaan richten op Marketing. Ik vind het interessant hoe de markt zich ontwikkelt en wat zich daar allemaal in afspeelt”.

Stage

“Voor mijn stageperiode heb ik examens gedaan voor diverse vakken alsmede een branchepresentatie gehouden als examenonderdeel. De week na mijn examens ging ik gelijk stagelopen bij Planviewer en mocht ik meteen mee naar de beurs. Dit vond ik erg interessant en vooral ook erg leerzaam. Verder denk ik dat de werkzaamheden en taken van Planviewer passen bij mijn interesses en wat ik in de toekomst wil gaan doen”.

Toekomst

“Na de opleiding die ik momenteel volg, wil ik Marketing Management volgen. Deze opleiding is meer gericht op marketing dan op verkoop. In de toekomst zou ik graag Marketing & Communicatie of Commerciële Economie willen volgen op het HBO”.

Hobby’s

“Ik heb veel hobby’s maar waar ik mij meestal mee bezighoud is omgaan met vrienden, gamen, uitgaan en zeilen. Verder zit ik regelmatig achter de computer en ben ik graag buiten.”.


Wilt u zich aanmelden voor de Planviewer nieuwsbrief?
Volgt u dan deze link en vul het formulier in.
U zult vervolgens in de toekomst de nieuwsbrief ontvangen.
 

De Nieuwe Omgevingswet is van kracht

De Nieuwe Omgevingswet is van kracht. Lees meer »

30 november De Dag van het Vastgoed

Op 30 november vindt De Dag van het Vastgoed plaats in het AFAS Theater in Leusden. Lees meer »

De nieuwe omgevingswet.

De nieuwe omgevingswet. Gaat het echt gebeuren op 1 januari 2023? Lees meer »