Nieuwsbrief maart 2014


Beste lezer,

In deze nieuwsbrief leest u over Overheid & ICT, over de mogelijkheid om bestemmingsplankaarten in diverse formaten op te vragen, de Planviewer Alert en over onze nieuwe stagiaires.
Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van onze nieuwsbrief, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen op telefoonnummer 088-7006060.

Met vriendelijke groet,
Tjeerd, Rutger, Wiebe, Lars, Romy en Suzanne
Het PlanviewerteamOverheid & ICT 9 en 10 april 2014

Gaat u ook naar Overheid & ICT? Kom dan langs bij onze stand B140 om persoonlijk kennis met ons te maken.Registreer u via onze website voor gratis toegang. Dit jaar is het beursconcept ingrijpend veranderd. De beurs is verdeeld in een viertal duidelijk herkenbare segmenten. Elk segment krijgt zijn eigen actuele thematiek waarop het programma van de beurs afgestemd is. De 4 segmenten zijn: Publiekszaken, Openbare ruimte en Geo-informatie Samenlevingszaken/Decentralisatie en Bedrijfsvoering & ICT.

Openbare ruimte en Geo-informatie zijn gebundeld in Overheid & Geo. Overheid & Geo bestaat uit een Geoplein en het Geo-café ‘De Omgeving’, en heeft een apart programma. Het programma biedt een compleet inzicht in wat er aan geo-informatie beschikbaar is voor de Overheid. Overheid & Geo is niet alleen voor geo-professionals bedoeld, maar voor alle overheidsprofessionals, van beleidsmakers en managers tot ambtenaren die werken in de informatievoorziening of met vraagstukken waarbij geo-informatie kan helpen. Het programma is in samenwerking met Geonovum georganiseerd.

Tussen de presentaties door is er voldoende tijd om onze stand B140 te bezoeken en kennis met ons te maken. Tjeerd Kooy, Wiebe Tamminga, Romy Jonker en Suzanne Huisman zijn op beurs aanwezig en kijken uit naar een persoonlijke ontmoeting met u. Op onze website kunt u zich registreren voor gratis toegang tot de beurs.

Wilt u een afspraak maken voor een ontmoeting op de beurs, neem dan contact op via telefoon 088-7006060 of mail naar s.huisman@planviewer.nl
Bewerkbaar bestand bestemmingsplan

Bent u bezig met het ontwerp van een aanbouw of bijgebouw? Gebruik dan de bestemmingsplankaart uit het gepubliceerde bestemmingsplan als bronbestand. Het bronbestand heeft als voordeel dat u direct vanuit de basis kunt gaan tekenen. U bent geen tijd kwijt aan het uitzoeken en intekenen van de randvoorwaarden.

Planviewer levert de bestemmingsplankaart in de bestandsformaten gml, (esri)shape, dwg of dxf (autocad). Wilt u een bewerkbaar bestand ontvangen, mail dan naar info@planviewer.nl. Geef in uw e-mail de IMRO-code en het gewenste bestandsformaat op. U kunt de IMRO-code vinden door de locatie op te zoeken op onze website planviewer.nl. Mail de IMRO-code van het gewenste bestemmingsplan inclusief de laatste letters, bijvoorbeeld: NL.IMRO.0546.BP00050-0101. U ontvangt het bestand binnen een werkdag.

Meer informatie hierover vindt u op onze website, onder het tabblad “Producten” bij “Bewerkbare bestemmingsplankaart”.

Heeft u hier nog vragen over? Bel dan 088-7006060 of mail naar s.huisman@planviewer.nl.

 Bestemmingsplankaart verrijkt met een legenda

De “Bestemmingsplankaart Online” voor onder andere makelaars, taxateurs en rentmeesters, is verrijkt met een legenda. Aan het product is nu een extra pagina toegevoegd met daarop de betekenis van de kleuren en arceringen van de bestemmingen, aanduidingen en gebouwen.

De bestemmingsplankaart is een pdf met daarin de enkelbestemming, bouwregels en een bestemmingsplankaart met linkjes naar de achterliggende documenten. Het voordeel van Bestemmingsplankaart Online is dat je online, snel en eenvoudig een printbare samenvatting van een bestemmingsplan hebt met daarbij een kaart ter verduidelijking van de situatie. De “Bestemmingsplankaart Online” is een handzame pdf en is daardoor goed te printen, maar ook makkelijk toe te voegen aan een digitaal dossier. Hier vindt u een voorbeeld .

U vindt een bestemmingsplan op basis van postcode en huisnummer of via de kaart. Download de pdf en u ontvangt direct de bestemmingsplankaart. Op planviewer.nl vindt u ruimtelijke plannen gepubliceerd vanaf 1-1-2010.
De "Bestemmingsplankaart Online" kunt u opvragen met een account op www.planviewer.nl. Maak een account aan en vink de optie “Bestemmingsplankaart Online” aan. Heeft u al een account, mail dan naar info@planviewer.nl dat u gebruik wilt maken van “Bestemmingsplankaart Online”.

Heeft u vragen over de “Bestemmingsplankaart Online”? Bel dan 088-7006060 of mail naar s.huisman@planviewer.nl.

 Planviewer Alert
In februari hebben wij een mail verstuurd over “Planviewer Alert”.
Planviewer Alert is een nieuwe dienst van Planviewer. U hoeft u niet meer de Staatscourant of de lokale kranten in de gaten te houden om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ruimtelijke ordening te volgen. Met Planviewer bent u altijd volledig op de hoogte van ruimtelijke ontwikkelingen binnen een gebied.

De “Planviewer Alert” is een mail die u ontvangt zodra er wijzigingen zijn in ruimtelijke plannen in uw interessegebied. In de e-mail staat de naam van het plan met een link naar de kaart om daar het plan met de regels en toelichting te bekijken.

Uw Alert laten instellen door Planviewer kan ook. Mocht u meerdere locaties of een specifiek gebied willen, lever dan een lijst met locaties aan of een tekening van het gebied.

Heeft u vragen over de “Planviewer Alert”? Bel dan 088-7006060 of mail naar s.huisman@planviewer.nl.

 Stagiaires Romy en Lars
Planviewer is een erkend leerbedrijf en mag stagiaires opleiden. In februari zijn twee nieuwe stagiaires gestart: Romy Jonker als stagiair Commercieel medewerker, en Lars Ligthart als stagiair Applicatie-ontwikkelaar.

Romy Jonker
Hallo, ik ben Romy Jonker en ik loop stage bij Planviewer. Ik doe de opleiding Junior Account Manager aan het Rijn IJssel in Arnhem en ik zit nu in mijn eerste jaar. Ik ben 19 jaar oud en ik woon zelf in Didam.

Stage
Voor mijn stageperiode heb ik eerst een half jaar op school gezeten om kennis te maken met mijn opleiding en mij te kunnen oriënteren op bedrijven waarbij ik stage zou kunnen lopen. Uiteindelijk ben ik bij Planviewer terechtgekomen. Hier zal ik 10 weken stage lopen, en hier horen ook opdrachten bij om mijn eerste schooljaar te kunnen behalen.

Planviewer
Voordat ik bij Planviewer kwam wist ik eigenlijk niets af van bestemmingsplannen, heel eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord. Toen ik hier stage kwam lopen heb ik uitleg gekregen over de werkzaamheden en heb ik op de site rond gekeken. Toen begon ik er steeds over te weten te komen. Ook omdat de website en de viewer zo makkelijk en gebruiksvriendelijk werken. Ik stond verbaasd dat zoveel verschillende klantgroepen iets hadden aan bestemmingsplannen hier had ik eigenlijk nooit bij stilgestaan. In de weken dat ik hier stage loop heb ik veel geleerd over geo-informatie. Het is een leuk en leerzaam bedrijf.

Toekomst
Mijn plannen na de stage zijn vooral om mijn diploma van deze opleiding te behalen. Wat ik na deze opleiding wil gaan doen, daar ben ik nog niet helemaal over uit. Ik weet nog niet zeker of ik in deze richting verder wil of dat ik een hele andere richting ga kiezen.

Hobby’s
Ik heb eerlijk gezegd niet echt een hobby die ik dagelijks doe. Buiten school heb ik een bijbaantje bij de Blokker en in het weekend ga ik uit met mijn vriendinnen.


Lars Ligthart
Hallo, ik ben Lars Ligthart. In 2010 ben ik begonnen met opleiding Game Development in Ede. Al voordat ik met deze opleiding begon, was ik geïnteresseerd in programmeren. Ik heb toen al wat geknutseld met het maken van kleinen spelletjes. Ik heb deze opleiding voornamelijk gekozen omdat ik wil leren programmeren en omdat de opleiding aansluit op mijn interesse in games.

Stage
Op dit moment ben ik bezig met mijn eindstage hier bij Planviewer. Bij Planviewer ben ik op dit moment bezig met Web Development.
Voor deze stage heb ik op school gewerkt aan mijn eindopdracht, waarvoor ik met twee andere studenten een game moest maken. Deze game hebben wij gemaakt in C++ met behulp van de Irrlicht engine. Het doel van onze game is dat je het hoofdgebouw van je tegenstander vernietigt door middel van het besturen van je legers.

Planviewer
Voordat ik bij Planviewer kwam had ik geen ervaring met ruimtelijke plannen en/of geo-informatie.
Planviewer is een gebruiksvriendelijke manier om bestemmingsplannen te bekijken. Het interessante aan Planviewer is de overeenkomsten tussen gaming en geo-informatie. Er is een grote gelijkenis tussen de gebruikte software, bestandstypen en denkwijze.

Toekomst
Mijn plan is om mijn opleiding af te ronden en daarna op zoek te gaan naar een baan en in mijn vrije tijd leuke games te gaan maken. Ik zit er ook aan te denken om na een paar jaar verder te studeren.

Hobby's
Als hobby houd ik van het spelen van games. Voornamelijk van games die heel simpel lijken, maar zodra je de basis beheerst en je iets meer wilt doen dan de basis, het toch een heel ingewikkelde game is zoals bijvoorbeeld Pokémon.

 


Wilt u zich aanmelden voor de Planviewer nieuwsbrief?
Volgt u dan deze link en vul het formulier in.
U zult vervolgens in de toekomst de nieuwsbrief ontvangen.

 

De nieuwe omgevingswet.

De nieuwe omgevingswet. Gaat het echt gebeuren op 1 januari 2023? Lees meer »

Stand van zaken Polka

Stand van zaken Polka Lees meer »

Natuurlijk sneller bouwen met subsidie in Gelderland!

Op 5 september 2022 opent de nieuwe tenderregeling “Natuurlijk sneller bouwen”. Hiermee worden bouwbedrijven gestimuleerd om hun productieproces aan t... Lees meer »