Nieuwsbrief december 2014

Datum: 1 dec. 2014


Beste lezer,
In deze nieuwsbrief leest u meer over kadastrale producten via Planviewer.nl, het bestemmingsplan als CAD-bestand, onze Alert voor vastgoedbeheerders, uw persoonlijke Planviewer-omgeving en een openstaande vacature.

Sinterklaas is net in het land en de Kerstman staat voor de deur.
Planviewer wenst iedereen een goede decembermaand. Geniet van de feestelijkheden en alvast een succesvol en gezond 2015!

Met vriendelijke groet,
Tjeerd, Rutger, Wiebe, Lars en Suzanne
Het Planviewer-team


Koppeling Kadaster en Planviewer
U kunt nu ook kadastrale producten vinden op Planviewer.nl. Heeft u een kadastraal bericht, hypothecair bericht en/of uittreksel kadastrale kaart nodig? Ga dan naar Planviewer.nl. Tezamen met de “Bestemmingsplankaart” heeft u eenvoudig en snel een actueel en correct overzicht van het object.

Planviewer heeft als doel het centrale punt voor vastgoedinformatie te zijn. Door deze uitbreiding zijn wij weer een stapje dichter bij ons doel.

hoe werkt het?
Ga naar de kaart op Planviewer.nl en zoek uw locatie (ook ongebouwde percelen!). Selecteer de kaartlaag “Gebouwen” of “Kadastrale grenzen” en u ziet de kadastrale producten. Bestel wat u nodig heeft en rond het bestelproces af. Met een account op Planviewer, blijft het bestelde product beschikbaar voor hergebruik.

Een voorbeeld van de producten kunt op bekijken op de productpagina “Kadaster”. U ziet hier een voorbeeld van een kadastraal bericht, een hypothecair bericht en een uittreksel kadastrale kaart.

Heeft u interesse in meer informatie over de kadastrale producten? Bel dan 088-7006060 of mail naar s.huisman@planviewer.nl.Alert voor vastgoedbeheerders
Als vastgoedbeheerder bent u druk bezig met het onderhoud en beheer van objecten en de hele organisatie daaromheen. Daarnaast wilt u natuurlijk altijd op de hoogte zijn van de ontwikkelingen rondom de objecten die u in beheer hebt. Bespaar tijd en mis nooit een belangrijke wijziging in het bestemmingsplan.

De “Planviewer Alert” is een signaal dat u ontvangt als er een bestemmingsplan wijzigt of een vergunning wordt aangevraagd bij een object dat bij u in beheer is.

Hoe werkt het?
U levert een lijst aan met adressen van de objecten die in uw beheer zijn. Planviewer stelt een grens in van bijvoorbeeld x meter rondom ieder object. Periodiek (dagelijks, wekelijks of maandelijks) worden de objecten vergeleken met de status van de bestemmingsplannen en de lokale bekendmakingen (vergunningen). Indien er een wijziging aanwezig is, ontvangt u een mail met daarin het adres van het object en een link naar het bestemmingsplan en/of de vergunningaanvraag. Vervolgens kunt u het gewijzigde onderdeel aanklikken, raadplegen en desgewenst de teksten opvragen.

Altijd op de hoogte!
Een “Planviewer Alert” zorgt ervoor dat u altijd op de hoogte bent van de ontwikkelingen rondom uw objecten, zodat u op tijd kunt reageren en er geen zaken onopgemerkt aan u voorbijgaan.

Heeft u interesse in de “Planviewer Alert”? Bel dan 088-7006060 of mail naar s.huisman@planviewer.nl.
 Bestemmingsplannen voor CAD
Bent u bezig met het ontwerp van een gebouw, aanbouw of een bijgebouw? Gebruik dan het geldende bestemmingplan als onderlegger in uw tekenprogramma voor uw ontwerp. Op deze manier ontwerpt u op basis van coördinaten en binnen de grenzen van de bestemmingsplanregels.

U kunt eenvoudig en snel een bestemmingsplan raadplegen op www.planviewer.nl. Online heeft u direct en gratis toegang tot alle bestemmingsplannen (IMRO) gepubliceerd na 1-1-2010. U kunt deze bekijken op een interactieve kaart, in combinatie met alle gebouwen in Nederland en met kadastrale grenzen op een stratenplan of luchtfoto als ondergrond. De data is actueel en compleet door directe verbindingen met de bronhouders van de data, namelijk gemeenten, provincies, rijksoverheid en het Kadaster.

Speciaal voor CAD-tekenaars
Om uw werk eenvoudiger te maken, biedt Planviewer bestemmingsplannen in onder andere DXF-formaat aan. Dit formaat is onder andere te openen met de programma’s AutoCAD, Solid Works, Microstation en Revit. Op deze manier heeft u binnen enkele klikken de beschikking over het door u gewenste bestemmingsplan. U kunt dit bestemmingsplan gebruiken als start voor uw ontwerp, zodat u op basis van coördinaten en binnen de grenzen kunt tekenen. U kunt het ook als toetsingsmiddel gebruiken.

Waar bestaat de informatie uit?
U ontvangt een ZIP-bestand met daarin een apart DXF-bestand van elke laag uit het IMRO-plan. Dit ZIP-bestand bevat de volgende lagen:


  • bestemmingsplangebied

  • bouwaanduiding

  • bouwvlak

  • dubbelbestemming

  • enkelbestemming

  • figuur

  • functieaanduiding

  • gebiedsaanduiding

  • maatvoering


Hoe werkt het?
Ga naar de kaart op www.planviewer.nl. Zoek op adres en klik daarna op de locatie op de kaart. Selecteer vervolgens aan de linkerzijde de blauwe button met daarin “DXF”. Via de winkelwagen kunt u afrekenen. Na betaling kunt u het bestand downloaden. Als u een account aanmaakt, blijft het bestand beschikbaar om het eventueel op een later moment opnieuw te downloaden. 
U kunt vervolgens aan de slag door de bestanden te importeren in uw tekenprogramma. Het bestemmingsplan is ook beschikbaar als PDF, GML of ESRI Shapefile.

Meer informatie vindt u op onze website, onder “Bewerkbare bestemmingsplankaarten” .

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze informatie of andere zaken, aarzel dan niet om contact op te nemen.Bel dan 088-7006060 of mail naar s.huisman@planviewer.nl.


Uw persoonlijke Planviewer-omgeving
In de vorige nieuwsbrieven heeft u al het een en ander kunnen lezen over de nieuwe vormgeving. Op dit moment zijn wij druk bezig met de accountomgeving. Dit is uw persoonlijke omgeving en dat is dus wat u ziet na het inloggen op Planviewer.nl. Misschien heeft u al een aantal veranderingen opgemerkt. Niet alleen de vormgeving is veranderd, er zijn ook een aantal functionaliteiten toegevoegd.

Als u inlogt op Planviewer.nl komt u in uw persoonlijke omgeving. Het accountoverzicht toont uw accountgegevens en de Expertviewers waar u toegang tot heeft. Mocht u ook betrokken zijn bij bestemmingsplanprocedures, dan kunt u hier ook de nog niet gepubliceerde bestemmingsplannen vinden.

In het menu aan de linkerkant van de pagina ziet u uw bestellingen van de online-producten.
Sinds september worden uw bestellingen bewaard onder “Mijn bestellingen”. Hier vindt u een overzicht van de bestellingen en de daarbij horende facturen. Onder “Mijn producten” vindt u de reeds bestelde producten. De producten blijven namelijk beschikbaar nadat u een bestelling heeft gedaan. U kunt ze kosteloos opnieuw opvragen.

Als gebruiker van Expertviewer ervaart u de meeste veranderingen in de vormgeving. In plaats van icoontjes zijn er nu blauwe buttons. De komende tijd worden de diverse menu-items een voor een aan de nieuwe vormgeving aangepast.

Natuurlijk houden wij u via Twitter en LinkedIn op de hoogte van de voortgang. Wilt u niets missen, volg dan Wiebe Tamminga en/of Suzanne Huisman op LinkedIn.

Mocht u zelf ook ideeën en wensen hebben voor de optimalisatie van de website, bel dan 088-7006060 of mail naar s.huisman@planviewer.nl.
 Vacature lead developer
Planviewer is op zoek naar een lead developer. Als lead developer en PHP-programmeur werk je aan het Planviewer-platform, bestaande uit webbased kaartviewers met vastgoed gerelateerde informatie. Het werk is afwisselend en je krijgt veel ruimte voor inspraak en zelfstandigheid. Je hebt de mogelijkheid om nieuwe producten te bedenken en te ontwikkelen op het gebied van kaarten en geografische data.

Planviewer is een begrip in de vastgoedwereld door de kaartviewer op de website waarin bestemmingsplannen, kadastrale grenzen en gebouwinformatie te raadplegen zijn. Planviewer biedt via het platform online-producten en host-kaartviewers aan en levert maatwerk (geo-)oplossingen. Dagelijks maken honderden professionals gebruik van het platform en het aantal stijgt maandelijks. Jij helpt mee met het uitbouwen van het platform en je ontwikkelt innovatieve nieuwe producten.

Heb jij:
- Minimaal HBO werk- en denkniveau
- Minimaal 3 jaar werkervaring als PHP-programmeur
- Ervaring met object georiënteerd programmeren
- Ervaring met Javascript (jQuery, Openlayers)
- Ervaring met Linux, Apache, MySQL, Postfix, PostgreSQL (met geo-uitbreiding Postgis)
- Kennis van Zend Framework
- Affiniteit met geo-informatie en GEO portals.

Ben jij:
Zelfstandig, oplossingsgericht, communicatief en proactief? Heb je bovendien gevoel voor kwaliteit en kan je het overzicht bewaren? Reageer dan!

Ons aanbod:
Werken in een jonge organisatie in een informele sfeer in het centrum van Arnhem.
Goede arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan goed loon, veel vrije dagen, parttime-mogelijkheden, studiemogelijkheden, soms remote werken en nog veel meer.

Interesse?
Spreekt bovenstaande je aan? Kom dan werken bij Planviewer!
Stuur voor 5 december een e-mail met jouw motivatie en CV naar s.huisman@planviewer.nl.

Vragen? 
Bel 088-7006060. Vraag voor inhoudelijke vragen naar Rutger Wessels en voor overige vragen naar Suzanne Huisman.


Wilt u zich aanmelden voor de Planviewer nieuwsbrief?
Volgt u dan deze link en vul het formulier in.
U zult vervolgens in de toekomst de nieuwsbrief ontvangen.

 

Planviewer doet de POLKA!

Planviewer OpenLayers Kaart Applicatie (POLKA)

De nieuwe omgevingswet; is het eindelijk zo ver?

De nieuwe Omgevingswet; is het eindelijk zo ver?  Er wordt natuurlijk al een aantal jaar (sinds 2015) gesproken over de nieuwe omgevingswet. H...

Fijne feestdagen en een succesvol 2022!

Fijne feestdagen en een succesvol 2022!