Nieuwsbrief mei 2015

Datum: 19 mei 2015


Beste lezer,
In deze nieuwsbrief leest u onder meer over de het nieuwe rapport “Gebouwinformatie”, Splits,
Gebiedsontwikkelingen en onze nieuwe medewerker.

Met vriendelijke groet,
Tjeerd, Wiebe, Lars, Suzanne en Allart
Het Planviewer-teamNieuw: Gebouwinformatie met 3D
Nieuw op Planviewer.nl is het rapport “Gebouwinformatie”. De naam van het rapport zegt het al:
in het rapport vindt u in één overzicht informatie over een gebouw, de ligging en de locatie.
De informatie wordt verduidelijkt met een aantal verbeeldingen, waaronder 3D visualisatie. En dat van elk gebouw in Nederland

Het rapport “Gebouwinformatie”.
Het rapport “Gebouwinformatie” bevat informatie over een gebouw uit verschillende bronnen met als doel om een duidelijk beeld te geven van de situatie van het gebouw. U vindt in het rapport onder andere informatie over hoogte maaiveld, inhoud (m3) en oppervlakte (m2). Dit verduidelijkt met 3D-afbeeldingen, genomen vanaf iedere kijkrichting. Daarnaast enkele kadastrale gegevens, het gebruiksdoel en de status van het gebouw. Allemaal verduidelijkt met een aantal afbeeldingen. De actualiteit en inwinning van de getoonde informatie is opgenomen in het rapport. Bekijk hier een voorbeeldrapport.

Het rapport “Gebouwinformatie” wordt geleverd als pdf-bestand, zodat u het zowel digitaal als geprint kunt gebruiken.Het rapport is modulair opgebouwd zodat u afzonderlijke onderdelen kunt printen en opslaan in uw dossier. Het is ook mogelijk om uw logo op het rapport te plaatsen, zodat u het rapport aan uw klant kunt doorleveren met uw eigen logo.

Hoe kom ik aan “Gebouwinformatie”?
Ga naar de kaart op Planviewer.nl en zoek uw locatie (ook ongebouwde percelen!). Selecteer de kaartlaag “Gebouwen” en u ziet bij producten staan: “Gebouwinformatie”. Klik op “Gebouwinformatie” en rond het bestelproces af. Met een account op Planviewer.nl, kunt u op rekening betalen en blijft het bestelde product beschikbaar voor hergebruik.

Planviewer heeft als doel het centrale punt voor vastgoedinformatie te zijn. Door deze uitbreiding zijn wij weer een stapje dichter bij ons doel.

Heeft u interesse in meer informatie over de het rapport “Gebouwinformatie” Bel dan 088-7006060 of mail naar s.huisman@planviewer.nl ofSplitsen van kadastrale percelen

Zorg dat een eigendomsoverdracht van een deelperceel goed bij het Kadaster komt. In onze nieuwsbrief van juli vorig jaar schreven we over het splitsen van percelen. Een half jaar laten kunnen we u talloze voorbeelden laten zien van de gevolgen van incorrecte splitsingen.

Nieuwe grenzen
Het is de bedoeling dat de notaris bij de eigendomsoverdracht de nieuwe grens van een perceel aangeeft. Het Kadaster heeft hier een tool voor, zodat notarissen en grondeigenaren zelf via internet de nieuwe grenzen kunnen intekenen. Deze tool heet SPLITS. Helaas blijkt het opdelen van een perceel in de praktijk niet zo eenvoudig te zijn.

SPLITS biedt de mogelijkheid om via internet percelen te splitsen door voorlopige kadastrale grenzen in te tekenen. In deze tool wordt een nieuwe voorlopige grens en een vernummering aangemaakt. Door deze werkwijze ontstaan direct nieuwe percelen. Deze gehele percelen krijgen voorlopige kadastrale grenzen, een voorlopige kadastrale oppervlakte en definitieve perceelnummers. In de praktijk blijkt vaak dat het bepalen van de voorlopige kadastrale grenzen niet eenvoudig is, doordat in SPLITS de nieuwe grenzen alleen kunnen worden aangegeven op de huidige kadastrale kaart met een minimale topografische ondergrond. Het leidt ook vaak tot incorrecte grenzen.

Incorrecte grenzen
Incorrecte grenzen en dus niet kloppende oppervlaktes van percelen, hebben consequenties voor de toekomstige situatie. Exploitatieplannen kunnen daardoor flink de mist ingaan. Daarnaast kost het oplossen van de ontstane situatie veel tijd en geld.

ROgeo BV, de zustermaatschappij van Planviewer, heeft een oplossing ontwikkeld waarmee het splitsen van percelen direct goed gaat. ROgeo adviseert bij een complex splitsingsverzoek en ondersteunt bij het effectief splitsen van percelen. Bij de op te maken (koop)akte kunnen vervolgens gehele percelen worden opgenomen, gebaseerd op de voorlopige grenzen die door het systeem van het Kadaster worden aangemaakt. In een later stadium worden de percelen door het Kadaster definitief vastgesteld op basis van de grenzen in het veld.

Andere voordelen van het inschakelen van ROgeo voor “SPLITS”, zijn dat u geen meetbureaus meer nodig heeft en dat u ook een (digitale) afdruk ontvangt van de toekomstige situatie. Bij gebiedsontwikkeling is het door inzet van Planviewer voor alle betrokken partijen mogelijk om de eigendomssituatie te volgen van het begin tot het eind van een project.

Wilt u meer weten over SPLITS, neem dan contact op via telefoon 088-7006060 of mail naar w.tamminga@planviewer.nl
foto: Proces splits

 Planviewer voor gebiedsontwikkeling

Planviewer is meer dan alleen een website voor het raadplegen van ruimtelijk informatie. Planviewer BV is al meer dan 4 jaar actief in het koppelen en ontsluiten van geo-informatie en ondersteunt hiermee gebiedsontwikkelingen in heel Nederland. Lees meer.

Planviewer biedt voor gebiedsontwikkeling specifieke diensten in samenwerking met ROgeo en De Oranjefabriek. Deze diensten hebben bijvoorbeeld betrekking op het verwervings- en uitgifteproces, kostenverhaal, financiële regie en strategie.

ROgeo BV
ROgeo bestaat ruim tien jaar en staat voor Ruimtelijke Ontwikkeling en geo-informatie. Het ROgeo-basisinformatiesysteem begint al in de initiatiefase met het visualiseren en vastleggen van aannames, uitgangspunten en randvoorwaarden van ruimtelijke gegevens. Hierdoor ontstaat er een eenduidige bron voor kennisbeheer en behoud van informatie. Deze opzet is onafhankelijk van elke ontwikkelingsvorm of ontwikkelingsstrategie te gebruiken, en organiseert één hecht en betrouwbaar uitgangspunt voor alle partijen en disciplines die betrokken zijn bij ruimtelijke ontwikkeling. Het ROgeo-basisinformatiesysteem voorkomt fouten en bespaart kosten.


De Oranjefabriek
De Oranjefabriek is gespecialiseerd in vastgelopen projecten. De Oranjefabriek is een maatschap van Barbara van Hoek (BHV Ruimte), Anne-Marie Vreman (Vreman Advies), Harry Nijland (Newland Kennistransfer) en Tjeerd Kooy (ROgeo). De Oranjefabriek biedt verenigde denkkracht met een multidisciplinaire kijk, is onafhankelijk, met deskundigheid in markt en openbaar bestuur en biedt oplossingen in vastgelopen projecten.

Heeft u interesse in onze service op het gebied van gebiedsontwikkeling? Bel dan 088-7006060 of mail naar s.huisman@planviewer.nl

 Maak kennis met onze nieuwe medewerker

Eind 2014 had Planviewer een vacature voor een lead developer. In februari hebben wij Allart mogen verwelkomen in ons team. Lees hier meer over Allart.

Mijn naam is Allart Kooiman, 32 jaar. Ik ben sinds februari aan de slag gegaan bij Planviewer als lead developer. De jaren hiervoor werkte ik als ontwikkelaar aan websites en databases omtrent natuurinformatie. Op zoek naar een nieuwe uitdaging, kwam ik aanraking met Planviewer waar het gelijk goed klikte.

Werk
Als ontwikkelaar hecht ik groot belang aan het goed organiseren en documenteren van code om zo onderhoud te minimaliseren, stabiliteit te verzekeren en mij maximaal te kunnen richten op nieuwe functies voor de klanten.

Hobby’s
In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met muziek. Ik speel van jongs af aan viool, en speel mee in enkele orkesten.


Wilt u zich aanmelden voor de Planviewer nieuwsbrief?
Volgt u dan deze link en vul het formulier in.
U zult vervolgens in de toekomst de nieuwsbrief ontvangen.
 

Planviewer doet de POLKA!

Planviewer OpenLayers Kaart Applicatie (POLKA)

De nieuwe omgevingswet; is het eindelijk zo ver?

De nieuwe Omgevingswet; is het eindelijk zo ver?  Er wordt natuurlijk al een aantal jaar (sinds 2015) gesproken over de nieuwe omgevingswet. H...

Fijne feestdagen en een succesvol 2022!

Fijne feestdagen en een succesvol 2022!