Planviewer, uw vastgoedportaal.

Staat deze woning te huur of te koop?

Datum: 1 jun. 2018

Je kent het wel: lekker huisjes snuffelen op Funda. Maar je weet niet altijd meteen of een leuk huis waar je langs komt wel te koop staat. 

Die studentenwoning ben je nu toch wel ontgroeid. Of misschien willen jullie wel aan kinderen beginnen. Ook de woningbouwcorporaties houden jullie goed in de gaten. Als jullie onderweg ergens een leuk huis zien wil je graag weten of deze te koop is. Of te huur, dat maakt jullie eigenlijk niet uit. 

Je bent lange tijd op zoek naar je droomhuis. Of beter gezegd je droombuurt. Er zijn bepaalde wijken of dorpen waar je heel graag wilt wonen. Als je er langs rijdt is er een specifiek huis op een toplocatie die je interesse wekt. Het staat vaak leeg, of het staat al een tijdje leeg. Je denkt dat je het huis wel kunt kopen en je hebt de middelen. Of misschien wil je het juist graag huren.

Vraag het de eigenaar 

Hoe weet je nu of een huis te koop of te huur staat? Je kunt het internet afzoeken of je iets vindt, maar je kunt het natuurlijk ook aan de eigenaar vragen

Met een Eigenarenrapport verkrijg je binnen 1 muisklik de informatie over de eigenaar zoals deze is vastgelegd in de akte. Hiermee zie je de naam van de eigenaar en indien bekend ook een postadres. Daarmee heb je eerste stap gezet om je vraag te kunnen stellen aan de eigenaar.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen de plannen?

Je komt erachter dat de buren een vergunning hebben aangevraagd voor de bouw van een enorme schuur in de achtertuin. Je bent het er niet mee eens en w... Lees meer »

Het kopen van een woning in het buitengebied

Lekker fris wonen met een vrij uitzicht? In het buitengebied kun je tegen andere problemen aanlopen dan in binnenstedelijk gebied als je een woning ga... Lees meer »

Waar vind ik bouwregels

Wil je zelf een huis bouwen of wil je je bestaande woning verbouwen? Check dan de bouwregels, want je wilt immers zeker weten of je op de door jo... Lees meer »

twitter