Geo- en vastgoeddata op locatie:

Zijn er vergunningen verleend voor deze aanbouw?

Datum: 28 jun. 2018

Heb je net een woning gekocht en wil je uitbouwen? Dan is het handig om te weten of er al een vergunning is verleend. En hoe zit het eigenlijk met die uitbouw waar de buren mee bezig zijn?

Zijn er vergunningen verleend voor deze aanbouw?

Is er al een vergunning voor een uitbouw?

Ben je pas eigenaar geworden van een woning en weet je niet of er al een vergunning voor een uitbouw is aangevraagd? Of wil je checken of er voor die bouwwerkzaamheden in de buurt wel een vergunning is afgegeven? Je leest het in het Vergunningenrapport.

Vergunningen

Er zijn allerlei redenen waarom je zou willen weten of er een vergunning is afgegeven op een bepaald adres. Bijvoorbeeld wanneer je een woning op het oog hebt met een uitbouw en je wil weten of daar wel een vergunning voor afgegeven is. En zo ja, of je deze uitbouw nog verder uit mag bouwen. Of als je net een nieuw huis hebt gekocht dat je wil uitbouwen. Maar ook wanneer er iets gebouwd wordt in de buurt waar je niet blij van wordt, is het handig om te weten of er al een vergunning verstrekt is.

Waar je deze informatie vindt, is afhankelijk van wanneer de eventuele vergunning is afgegeven.

Recent afgegeven vergunningen

Alle aangevraagde en afgegeven vergunningen voor een bepaalde locatie van de afgelopen 6 weken, vind je terug in het Vergunningenrapport. Hierin staat of er de afgelopen 6 weken vergunningen zijn aangevraagd en afgegeven voor een specifiek gebied.

Aangevraagde vergunningen

Wil je in de gaten houden of er vergunningen aangevraagd worden binnen jouw woonomgeving, abbonneer je dan op de Alert Lokale Bekendmakingen. Hiermee word je automatisch op de hoogte gehouden van de aanvraag of afgifte van vergunningen of bouwaanvragen binnen een door jou geselecteerd gebied. 

In het verleden afgegeven vergunningen

Vergunningen die langer dan 6 weken geleden zijn afgegeven, staan niet in het Vergunningenrapport. Deze kun je wel terugvinden op de Planviewer website. Kijk daarvoor bij het onderdeel ‘zoeken op trefwoord’ (helemaal onderaan) en vul een zoekterm of adres in. Deze historie gaat terug tot 2010.

 

Lees ook: Mag ik deze woning vergunningsvrij verbouwen?

Lees ook: Blijft mijn uitzicht in de toekomst vrij? 

Workshop "Bestemmingsplannen" op de Dag van het Vastgoed.

Altijd al willen weten wat u als adviseur met bestemmingsplannen kunt doen? Lees meer »

Zijn er evenementen in mijn woonomgeving?

Je woont in een heerlijk huis, in een rustige omgeving. Dan sta je gek te kijken als er ineens een dancefestival naast de deur wordt gehouden. Lees meer »

Wat zijn de toekomstige gemeentelijke plannen in deze wijk?

Fijn wonen heeft alles te maken met de omgeving. Heb je een gezellige buurt, kunnen kinderen veilig buiten spelen en is er geen overlast van bijvoorbe... Lees meer »

twitter