Planviewer, uw vastgoedportaal.

Klopt de verkoopinformatie van de woning?

Datum: 9 jul. 2018

De aankoop van een woning is een grote stap. Dergelijke investeringen doe je niet dagelijks. Je wilt daarom goed beslagen ten ijs komen. Het is belangrijk dat je beschikt over de juiste informatie, zodat je goed kunt inschatten of de vraagprijs reëel is.Informatie check kopen woning

Een makelaar heeft er alle baat bij om de woning zo gunstig mogelijk te omschrijven. Helaas kun je er niet altijd blind op vertrouwen dat deze informatie klopt. Het is dus verstandig om de informatie uit een verkoopbrochure te checken.

Compleet inzicht

Om je te helpen bij het aankoopproces, hebben wij een handig Woningpakket voor je samengesteld. Hierin zitten de belangrijkste rapporten die je helpen bij het nemen van een goed gefundeerde beslissing bij de aankoop van een woonhuis. In het Eigenarenrapport staat o.a. de prijs die de huidige eigenaren betaald hebben voor de woning. Ook kun je zien of de verkoper wel de rechtmatige eigenaar van het pand is en lees je of er publieksrechtelijke beperkingen op het pand rusten. Het Hypotheekrapport geeft informatie of er een hypotheek op het pand rust en voor welk bedrag. Het Gebouwrapport geeft de volume van de woning weer. Vergelijk deze waarde met de waarde in de verkoopbrochure. In het bestemmingsplan staat wat je wel en niet mag doen met de woning op het gebied van aanbouw of ander gebruik dan wonen.

Woningpakket; In dit complete pakket zitten rapporten die je nodig hebt om jouw potentiële woning te kunnen beoordelen. Wat zit er in?

  • Eigenarenrapport
  • Percelenrapport
  • Hypotheekrapport
  • Gebouwrapport 
  • Bestemmingsrapport 

Perceel informatie

De prijs van een woning wordt o.a. bepaald door de grootte van het perceel. Maar klopt de informatie die in de verkoopbrochure staat en komt de werkelijke situatie overeen met de administratieve situatie? Dit kun je nalezen in het Percelenrapport.. Het Percelenrapport geeft ook precies aan hoe groot het perceel is en waar de perceelsgrenzen liggen zodat je een erfgrensconflict kan vermijden.

Volume en oppervlakte van een woning.

Andere prijs bepalende waardes voor een woning zijn het volume en de oppervlakte van een woning. Vergelijk daarom de verkoopbrochure met het Gebouwrapport om te zien of deze waardes overeenkomen. Je wilt toch niet te veel betalen!

Geen Woningpakket beschikbaar op jouw adres? Ga dan voor een Makelaarspakket. Dit is een Woningpakket zonder Gebouwrapport en Hypotheekrapport. Minder informatie maar ook een stuk goedkoper. 

 

Lees ook: Waar moet ik op letten bij het kopen van een woning?

Lees ook: Hoe voorkomt u een erfgrensconflict?

 

 

 

Heb ik een recht van overpad bij de buren?

Recht van overpad is een erfdienstbaarheid: het recht om gebruik te maken van een stuk grond, ook al ben je zelf niet de eigenaar. Lees meer »

Wat is een enkelbestemming en waar vind ik deze?

Wanneer je een woning wil kopen, bouwen of verbouwen, kun je tegen de term enkelbestemming aanlopen. Lees meer »

Klopt de verkoopinformatie van de woning?

De aankoop van een woning is een grote stap. Dergelijke investeringen doe je niet dagelijks. Je wilt daarom goed beslagen ten ijs komen. Lees meer »

twitter