Geo- en vastgoeddata op locatie:

Klopt de verkoopinformatie van de woning?

Datum: 9 jul. 2018

De aankoop van een woning is een grote stap. Dergelijke investeringen doe je niet dagelijks. Je wilt daarom goed beslagen ten ijs komen. Het is belangrijk dat je beschikt over de juiste informatie, zodat je goed kunt inschatten of de vraagprijs reëel is.Informatie check kopen woning

Een makelaar heeft er alle baat bij om de woning zo gunstig mogelijk te omschrijven. Helaas kun je er niet altijd blind op vertrouwen dat deze informatie klopt. Het is dus verstandig om de informatie uit een verkoopbrochure te checken.

Compleet inzicht

Om je te helpen bij het aankoopproces, hebben wij een handig Woningpakket voor je samengesteld. Hierin zitten de belangrijkste rapporten die je helpen bij het nemen van een goed gefundeerde beslissing bij de aankoop van een woonhuis. In het Eigenarenrapport staat o.a. de prijs die de huidige eigenaren betaald hebben voor de woning. Ook kun je zien of de verkoper wel de rechtmatige eigenaar van het pand is en lees je of er publieksrechtelijke beperkingen op het pand rusten. Het Hypotheekrapport geeft informatie of er een hypotheek op het pand rust en voor welk bedrag. Het Gebouwrapport geeft de volume van de woning weer. Vergelijk deze waarde met de waarde in de verkoopbrochure. In het bestemmingsplan staat wat je wel en niet mag doen met de woning op het gebied van aanbouw of ander gebruik dan wonen. 

In het complete Woningpakket zitten alle rapporten die je nodig hebt om jouw potentiële woning te kunnen beoordelen. Wat zit er in?

  • Eigenarenrapport
  • Percelenrapport
  • Hypotheekrapport
  • Gebouwrapport 
  • Bestemmingsrapport 

Perceel informatie

De prijs van een woning wordt o.a. bepaald door de grootte van het perceel. Maar klopt de informatie die in de verkoopbrochure staat en komt de werkelijke situatie overeen met de administratieve situatie? Je wilt tenslotte niet te veel betalen omdat de woning op papier groter is. Dit kun je nalezen in het Percelenrapport. Het Percelenrapport geeft ook precies aan hoe groot het perceel is en waar de perceelsgrenzen liggen zodat je een erfgrensconflict kan vermijden.

Volume en oppervlakte van een woning.

Andere prijs bepalende waardes voor een woning zijn het volume en de oppervlakte van het gebouw. Vergelijk daarom de verkoopbrochure met het Gebouwrapport om te zien of deze waardes overeenkomen. Je wilt toch niet te veel betalen!

Geen Woningpakket beschikbaar op jouw adres? Ga dan voor een Makelaarspakket. Dit is een Woningpakket zonder het extra Gebouwrapport en Hypotheekrapport. Minder uitgebreid maar ook een stuk goedkoper

 

Lees ook: Waar moet ik op letten bij het kopen van een woning?

Lees ook: Wijkt de werkelijke situatie af van de administratieve situatie?

Lees ook: Hoe voorkomt u een erfgrensconflict?

Lees ook: Wijkt de enkelbestemming af van het gebruiksdoel?

 

 

 

Workshop "Bestemmingsplannen" op de Dag van het Vastgoed.

Altijd al willen weten wat u als adviseur met bestemmingsplannen kunt doen? Lees meer »

Zijn er evenementen in mijn woonomgeving?

Je woont in een heerlijk huis, in een rustige omgeving. Dan sta je gek te kijken als er ineens een dancefestival naast de deur wordt gehouden. Lees meer »

Wat zijn de toekomstige gemeentelijke plannen in deze wijk?

Fijn wonen heeft alles te maken met de omgeving. Heb je een gezellige buurt, kunnen kinderen veilig buiten spelen en is er geen overlast van bijvoorbe... Lees meer »

twitter