Geo- en vastgoeddata op locatie:

Het kopen van een woning in het buitengebied

Datum: 21 aug. 2018

Je koopt niet dagelijks een woning. Het is daarom raadzaam om voor aankoop zoveel mogelijk informatie te checken. Ook de plek van de woning is hierbij van belang. In het buitengebied kun je tegen andere problemen aanlopen dan in binnenstedelijk gebied. 

Zijn er stankcirkels in de buurt?

Als je een woning in het buitengebied koopt, is het slim om te letten op de omgeving. Als er industrie in de buurt is, kun je bijvoorbeeld onaangenaam verrast worden door geuren. En ook bij veehouderij in de nabijheid zijn zogenaamde stankcirkels een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Uitzicht buitengebied

Blijft mijn uitzicht vrij?

Een ander belangrijk punt bij landelijk wonen, is het uitzicht. Je kiest niet voor niets voor een landelijke omgeving, dus dan is het fijn als je mooie uitzicht ook vrij blijft in de toekomst. Als er een woonbestemming op je omgeving rust, is de kans groot dat deze in de toekomst bebouwd gaat worden. Zoiets wil je weten voordat je een woning koopt op basis van het vrije uitzicht. Informatie over bovenstaande zaken vind je in het Bestemmingsrapport. Het Bestemmingsrapport is een uittreksel van het Bestemminsplan met daarin o.a. de voorschriften die gelden voor de locatie. Bekijk de locaties rondom de woning. Lees in het Bestemmingsrapport over de ontwikkelingen op de lange(re) termijn.

Toekomstige ontwikkelingen

Het kan zijn dat er een wijziging komt op de bestemming van een stuk grond. Als dat jouw directe woonomgeving betreft, wil je dat natuurlijk op tijd weten. Want alleen als je er op tijd bij bent, kun je nog bezwaar maken. Het Alert Bestemmingsplannen houdt je op de hoogte. Met de Alert Bestemmingsplannen word je op de hoogte gehouden van ontwikkelingen binnen een door jou ingesteld gebied. Zo krijg je direct een signaal wanneer er een bestemmingsplan wijziging wordt aangevraagd.   

De woning zelf

Natuurlijk draait het bij het kopen van een woning vooral om de woning zelf. Om ook daarbij goed beslagen ten ijs te komen, hebben wij een handig Woningpakket voor je samengesteld. Hierin zitten de belangrijkste rapporten die je helpen bij het nemen van een goed gefundeerde beslissing bij de aankoop van een woonhuis. In het Eigenarenrapport staat o.a. de prijs die de huidige eigenaren betaald hebben voor de woning. Ook kun je zien of de verkoper wel de rechtmatige eigenaar van het pand is en lees je of er publieksrechtelijke beperkingen op het pand rusten. In het bestemmingsplan staat wat je wel en niet mag doen met de woning.

In dit complete Woningpakket zitten alle rapporten die je nodig hebt om jouw potentiële woning te kunnen beoordelen. Wat zit er in?

  • Bestemmingsrapporten van alle bestemmingsplan op de locatie.
  • Eigenarenrapport
  • Percelenrapport
  • Hypotheekrapport
  • Gebouwrapport

 

Lees ook: Zijn er geuren waar ik mee geconfronteerd kan worden bij deze woning? 

Lees ook: Waar moet ik op letten bij het kopen van een woning?

Lees ook: Blijft mijn uitzicht in de toekomst vrij?

 

 

Workshop "Bestemmingsplannen" op de Dag van het Vastgoed.

Altijd al willen weten wat u als adviseur met bestemmingsplannen kunt doen? Lees meer »

Zijn er evenementen in mijn woonomgeving?

Je woont in een heerlijk huis, in een rustige omgeving. Dan sta je gek te kijken als er ineens een dancefestival naast de deur wordt gehouden. Lees meer »

Wat zijn de toekomstige gemeentelijke plannen in deze wijk?

Fijn wonen heeft alles te maken met de omgeving. Heb je een gezellige buurt, kunnen kinderen veilig buiten spelen en is er geen overlast van bijvoorbe... Lees meer »

twitter