Geo- en vastgoeddata op locatie:

Wie is de eigenaar van deze woning?

Datum: 21 aug. 2018

Het lijkt zo logisch; je koopt een woning van de eigenaar. Toch kun je, helaas, niet altijd iedereen vertrouwen. Daarom is het handig om uit te zoeken of de verkoper wel echt de rechtmatige eigenaar van een pand is.

Maar ook in andere situaties wil je soms weten van wie een pand nou echt is. Wanneer je als huurder onderhoud wilt laten plegen en de makelaar werkt niet mee, bijvoorbeeld. Of wanneer je in een scheiding verwikkeld bent en niet uit alle akten komt om te weten in hoeverre de woning nou wel of niet (ook) van jou is. Wie is de eigenaar van de woning?

Eigendomsinformatie

Bovenstaande informatie kun je eenvoudig opvragen in de vorm van het Eigenarenrapport. Het Eigenarenrapport is te bestellen voor zowel bebouwd als onbebouwd terrein op basis van een adres of kadastraal nummer. In het rapport lees je wie de eigenaar is van een pand en wat die gene voor het pand heeft betaald.

De informatie van in het Eigenaren rapport komt uit het Kadaster. Een ander rapport uit het Kadaster is een Hypotheekrapport. In het Hypotheekrapport staat welke hypotheek er momenteel op de woning rust zodat je weet wat de eventuele onderhandelingsruimte is. 

 

Lees ook: Waar moet ik op letten bij de aankoop van een woning?

Lees ook: Wijkt de werkelijke situatie af van de administratieve situatie?

Lees ook: Klopt de verkoopinformatie van de woning?

Workshop "Bestemmingsplannen" op de Dag van het Vastgoed.

Altijd al willen weten wat u als adviseur met bestemmingsplannen kunt doen? Lees meer »

Zijn er evenementen in mijn woonomgeving?

Je woont in een heerlijk huis, in een rustige omgeving. Dan sta je gek te kijken als er ineens een dancefestival naast de deur wordt gehouden. Lees meer »

Wat zijn de toekomstige gemeentelijke plannen in deze wijk?

Fijn wonen heeft alles te maken met de omgeving. Heb je een gezellige buurt, kunnen kinderen veilig buiten spelen en is er geen overlast van bijvoorbe... Lees meer »

twitter