Geo- en vastgoeddata op locatie:

Wat heeft de huidige bewoner betaald voor deze woning?

Datum: 19 okt. 2018

Je hebt een leuke woning op het oog, maar is de vraagprijs wel reëel? En is er onderhandelingsruimte? Als je een huis wilt kopen, is het interessant om te weten wat de huidige bewoner voor het pand betaald heeft.Vraagprijs woning

Meer inzicht in een reële vraagprijs

De vorige verkoopprijs van een pand hoeft niks te zeggen over de huidige waarde, maar het kán wel. Weten wat de huidige eigenaar voor het pand betaald heeft, geeft je meer inzicht in de onderhandelingsruimte bij het bieden op een woning. Ook kan het interessant zijn om uit te zoeken wat vergelijkbare woningen in de buurt kosten. Deze informatie vind je in het Eigenarenrapport en het Vraagprijsrapport.

Waarde bepalen

Om te toetsen of de vraagprijs reëel is heb je de waarde van de woning nodig. Planviewer heeft 2 rapporten die je helpen de waarde van de woning te bepalen. In het Eigenarenrapport lees je wat de vorige koper voor de woning heeft betaald, maar ook of er beperkingen op het perceel rusten. In het Vraagprijsrapport lees je wat de vraagprijzen van vergelijkbare woningen in deze wijk zijn.

 

Lees ook: Wat is een goede vraagprijs voor deze woning of appartement?

Lees ook: Waar moet ik op letten bij het kopen van een woning?

 

 

Workshop "Bestemmingsplannen" op de Dag van het Vastgoed.

Altijd al willen weten wat u als adviseur met bestemmingsplannen kunt doen? Lees meer »

Zijn er evenementen in mijn woonomgeving?

Je woont in een heerlijk huis, in een rustige omgeving. Dan sta je gek te kijken als er ineens een dancefestival naast de deur wordt gehouden. Lees meer »

Wat is een goede vraagprijs voor deze woning of voor dit appartement?

Wanneer je je woning of appartement wil verkopen, wil je direct een goede vraagprijs bepalen. Want zit je te laag, dan doe je jezelf te kort. Zit je t... Lees meer »

twitter