Geo- en vastgoeddata op locatie:

Wat zijn de toekomstige gemeentelijke plannen in deze wijk?

Datum: 24 okt. 2018

Fijn wonen heeft alles te maken met de omgeving. Heb je een gezellige buurt, kunnen kinderen veilig buiten spelen en is er geen overlast van bijvoorbeeld industrie of evenemententerreinen?

Helaas is je woonomgeving geen vanzelfsprekend gegeven. toekomstige plannen nieuwbouwHet is daarom interessant om op voorhand te weten of er wat staat te veranderen in je buurt of wijk. Voordat je een woning koopt, maar ook als je al ergens woont, wil je het bijtijds weten als er belangrijke veranderingen in je woonomgeving komen.

Wijziging bestemmingsplan

Voor het realiseren van bijvoorbeeld een nieuwbouwwijk of een nieuw bedrijventerrein, is vaak een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Projectontwikkelaars of andere belanghebbenden kunnen deze aanvragen, dus dat je nu naast een groenzone woont, geeft geen garantie dat dit ook zo blijft. Mocht er een wijziging van het bestemmingsplan aangevraagd worden, dan kun je daar bezwaar tegen maken, mits je er op tijd bij bent. Met de Alert Bestemmingsplannen blijf je altijd op de hoogte.

De Alert Bestemmingsplannen houdt je automatisch op de hoogte van wijzigingen in bestemmingsplannen, nieuwe ruimtelijke plannen of nieuwe projectbesluiten voor een door jou geselecteerde locatie.

Aangevraagde vergunningen

Als er bijvoorbeeld een evenement georganiseerd wordt in jouw buurt, moet daar een vergunning voor aangevraagd worden. Wil je in de gaten houden of er vergunningen aangevraagd worden binnen jouw woonomgeving, abonneer je dan op de Alert Lokale Bekendmakingen. Hiermee word je automatisch op de hoogte gehouden van de aanvraag of afgifte van vergunningen of bouwaanvragen binnen een door jou geselecteerd gebied. 

 De Alert Lokale Bekendmakingen houdt je automatisch op de hoogte van aangevraagde of afgegeven vergunningen in jouw buurt.

In het verleden afgegeven vergunningen

Vergunningen die langer dan 6 weken geleden zijn afgegeven, staan niet in het Vergunningenrapport. Deze kun je wel terugvinden op de Planviewer website. Kijk daarvoor bij het onderdeel ‘zoeken op trefwoord’ en vul de zoekterm vergunningen in. Deze historie gaat terug tot 2012.

 

Lees ook: Blijft mijn uitzicht in de toekomst vrij?

Lees ook: Zijn er vergunningen verleend voor deze uitbouw?

Lees ook: Mag ik deze woning vergunningsvrij verbouwen?

Workshop "Bestemmingsplannen" op de Dag van het Vastgoed.

Altijd al willen weten wat u als adviseur met bestemmingsplannen kunt doen? Lees meer »

Zijn er evenementen in mijn woonomgeving?

Je woont in een heerlijk huis, in een rustige omgeving. Dan sta je gek te kijken als er ineens een dancefestival naast de deur wordt gehouden. Lees meer »

Wat zijn de toekomstige gemeentelijke plannen in deze wijk?

Fijn wonen heeft alles te maken met de omgeving. Heb je een gezellige buurt, kunnen kinderen veilig buiten spelen en is er geen overlast van bijvoorbe... Lees meer »

twitter