7.4

Persbericht PlanAlert

Datum: 28 nov. 2019

PERSBERICHT

Tijdig inzicht in actuele ontwikkelingen rondom een locatie

Planviewer lanceert PlanAlert Premium; hou Nederland in de gaten en filter zelf de data

Dagelijks worden meer dan 1.000 wijzigingen gepubliceerd

Nederland staat bol van wijzigingen op locatieniveau. Zowel vanuit Lokale Bekendmakingen als Bestemmingsplannen wordt iedereen in Nederland geconfronteerd met wijzigingen die invloed heeft op de eigen woning, een heel gebied of vastgoedportefeuille. Dagelijks zijn er meer dan 1.000 wijzigingen die gepubliceerd worden.

“Het is ondoenlijk voor particulieren en professionele partijen die te maken hebben met een of meerdere locaties om dit soort wijzigingen bij te houden en er slim op in te spelen of daar waar nodig bezwaar te maken. Vaak blijk je te laat op de hoogte van wijzigingen die wel impact hebben”. Aldus Tjeerd Kooy, directeur Planviewer.

Daarom heeft Planviewer al sinds 2010 deze dagelijkse bekendmakingen van alle gemeenten in Nederland verzameld; bekendmakingen over (bouw)vergunningen en wijzigen in bestemmingsplannen. Tjeerd Kooy: “Het is onze missie om als Nationaal Locatie Platform de toegankelijkheid van actuele en betrouwbare locatie data, transparant en voor iedereen beschikbaar te stellen.”

Met PlanAlert mis je nooit meer een relevante wijziging rondom jouw locatie(s)

Sinds 2010 hebben wij onze abonnees mailtjes gestuurd bij wijzigingen in hun buurt. Op basis van de ervaringen van de afgelopen jaren hebben we deze service aangepast aan de wensen van de gebruikers. PlanAlert is toepasbaar voor iedereen die zijn omgeving op een makkelijke, laagdrempelige manier wil monitoren en voor professionals die meerdere locatie in meerdere gemeenten moeten monitoren.

(Bouw)vergunningen en wijzigingen in bestemmingsplannen kunnen serieuze impact hebben op de waarde van je vastgoed en/of in je woongenot. Je wilt daarom wel op tijd bezwaar kunnen maken.

PlanAlert is geschikt vanaf één locatie. Maar het is ook mogelijk om 100 winkels of 200 kantoorpanden te beheren en in de gaten te houden met onze alerting service.

De Premium versie geeft met slimme filters, flexibele locatie instellingen en een overzichtelijk dashboard de mogelijkheid om jouw locaties snel en overzichtelijk te monitoren zodat je geen bestemmingsplan wijzigging of vergunning mist. Ondanks dat je meerdere publicerende instanties moet monitoren zoals gemeenten, provincies en waterschappen of staatsbosbeheer.  

Unieke combinatie van bronnen

Uniek is dat er binnen de PlanAlert meerdere overheidsbronnen gecombineerd worden en dat via Planviewer de wijzingen gelijk visueel op een kaart zichtbaar zijn. Heel handig als je niet alle straten en huisnummers kent rondom een locatie.

Nooit meer de lokale krantjes lezen (die steeds minder mensen ontvangen) maar geen belangrijke wijziging missen. 

In de basis is het gratis zodat iedereen van deze oplossing kan genieten. Voor gebruikers die meer dan één object willen monitoren, vragen wij een vergoeding per locatie/gebied om deze service te onderhouden en verder te optimaliseren.

Een toelichting op deze service is te vinden op https://www.planviewer.nl/abonnementen/planalert

EINDE PERSBERICHT

 

Noot voor de redactie:

Over Planviewer

Planviewer is sinds 2010 het Nationale Locatie Platform.  Inmiddels vertrouwen meer dan 300.000 bezoekers per maand op ons platform. Samen zijn ze goed voor 1 miljoen zoekacties naar een locatie. Deze cijfers staan nog los van het intensieve zakelijk gebruik door o.a. notariskantoren, financiële dienstverleners, makelaars, projectontwikkelaars en meer dan 100 gemeenten.

Woordvoerder: Suzanne Huisman

s.huisman@planviewer.nl

088-7006060

 

Afbeeldingen zijn te downloaden via: https://drive.google.com/drive/folders/1ZpWFezBHdTkTf41Xb5F5vbp1Jjp2Oeoo?usp=sharing