Planviewer, voer voor developers.

Hallo, wij zijn Planviewer, sinds 2010 Het Nationale Locatie Platform.

Wij zijn ontstaan vanuit de wens van klanten om op een interactieve manier kaarten te leveren zonder dataverlies. Inmiddels vertrouwen meer dan 300.000 bezoekers per maand op ons Planviewer.nl. Samen zijn ze goed voor 1 miljoen zoekacties naar een locatie. Deze cijfers staan nog los van het intensieve zakelijk gebruik door onder andere notariskantoren, financiële dienstverleners, makelaars, projectontwikkelaars, franchisegevers en meer dan 100 gemeenten.

Voor klanten die beschikken over een eigen platform of applicatie bieden wij API-protocollen aan met producten en kaartfunctionaliteiten die te integreren zijn in de eigen omgeving. Softwareontwikkelaars zijn een belangrijke partner als schakel naar de eindgebruiker.

Ter ondersteuning om de vele datasets die Nederland rijk is bieden wij producten en data aan via de volgende API’s welke programmeerbaar zijn met het RESTfull API-protocol.

Ruimtelijk bevragen met geometrie
Het grote voordeel van de nieuwe API’s tools is dat je ruimtelijke vragen aan de hand van “geometrie” kunt stellen. Geometrie is de ligging van punten en objecten en hun onderlinge relaties. Heb je die niet, dan kan je met behulp van de hierna genoemde Data API de geometrie opvragen. Je kunt dus meer doen met onze API’s als wat je gewend bent. Bijvoorbeeld op basis van een adres de geometrie opvragen om vervolgens met behulp de verkregen geometrie wederom de database in te gaan om de geselecteerde omgeving in een interactieve kaart te laten projecteren. Geografisch informeren met API’s noemen we dat. Dat moet toch voer voor jou zijn.

Maps API biedt dynamische, interactieve kaartlagen aan om te integreren op het platform of in de applicatie van de klant te gebruiken. Actuele kaartlagen zijn beschikbaar van geheel Nederland. Onder andere Kadaster, bestemmingsplannen, adressen en gebouwen en hoogte. Maps API geeft ook de mogelijkheid om eigen kaartlagen toe te voegen en om kaartlagen via WMS toe te voegen. Daarmee is alle geodata veilig op één plek geborgd.

 • Onbeperkt printen.
 • Actuele kaartlagen.
 • Onbeperkt toevoegen eigen kaartlagen.
 • Voorbeeld server calls aanwezig.
 • Tekenen eigen kaartlaag.
 • Eigen geodata, Kadaster en bestemmingsplannen combineren.
 • Goedkoper dan Google Maps.
 • Geen aparte pricing voor andere functionaliteiten.

Bekijk een online demo van het gebied van het zeehondencentrum op Texel

Met Data API heb je de mogelijkheid om unieke data van jouw klant te verrijken met de data van Planviewer. Onder andere geocoding en data direct uit de bron/basis administratie.

 • Data direct vanuit de bron.
 • Data opvraagbaar op basis van geo-code, adres of perceelnummer. Op punt of vlak.
 • Data kan toegevoegd worden aan eigen datasets en is te gebruiken in Maps API voor opbouw van kaartlagen.
 • Vooropgezette data collection calls aanwezig.
 • Gespecialiseerde data collection calls mogelijk.

Product API levert leesbare rapporten en kaarten in pdf-formaat. Vastgoedinformatie vertaald naar een specifieke locatie of perceel. Geschikt voor jouw klanten die rapporten in pdf-formaten willen integreren in de eigen omgeving en geschikt voor wederverkoop (reseller programma)

 • Uitvoering met eigen logo.
 • Compleet met BAG-informatie.
 • Ondersteunende visualisaties.

Handleiding
Een uitgebreide handleiding vind je op https://docs.planviewer.nl/ en , zodat je API’s met behulp van RESTfull API-protocol kunt programmeren en integreren bij jouw klant. Voor snelle integratie gaan wij ook werken met een Github repository. https://github.com/planviewer


Release_notes
Planviewer werkt continu aan verbeteringen, nieuwe functies en optimalisaties. Wij stellen daar release notes van op. Uiteraard kunnen wij jou op de hoogte van de release notes als je je emailadres achterlaat.

Start vandaag met testen: de eerste 50.000 calls die zijn voor jou!
Goed nieuws, je kan vandaag nog beginnen met testen van onze API. Bij Planviewer betaal je alleen voor gebruik. Duik onze documentatie in en ontdek de wereld van data en maps van Planviewer via https://docs.planviewer.nl/. Doe je de eerste drie maanden niet meer dan 50.000 calls dan is het gratis. We vinden het tof dat je met ons een start maakt. Doe je steeds meer calls? Bij Planviewer is het minder dan centenwerk per call en wordt het goedkoper naar mate je meer gebruik van onze API maakt.

* deze actie is alleen geldig voor de Data- en Maps API.

Meer weten?
Informatie over onze API’s kan je nalezen op de API’s tabblad. Daar staan ook onze voorwaarden. Je kunt je daar ook aanmelden.

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op via info@planviewer.nl of bel 088-7006060.

De Nieuwe Omgevingswet is van kracht

De Nieuwe Omgevingswet is van kracht. Lees meer »

30 november De Dag van het Vastgoed

Op 30 november vindt De Dag van het Vastgoed plaats in het AFAS Theater in Leusden. Lees meer »

De nieuwe omgevingswet.

De nieuwe omgevingswet. Gaat het echt gebeuren op 1 januari 2023? Lees meer »