7.3

Actuele kadastrale informatie gratis beschikbaar

Datum: 17 mrt. 2020

Sinds deze week biedt Planviewer, het Nationale Locatie Platform, als eerste in Nederland dagelijks geactualiseerde kadastrale perceelinformatie. Alle wijzigingen op perceel niveau worden elke nacht ingeladen zodat de gebruikers kunnen vertrouwen op de beste, actuele kadastrale perceelinformatie gecombineerd met de gebruiksvriendelijkheid en extra gegevens van Planviewer.

Open data

Planviewer gelooft in Open data en laagdrempelige toegang. Open data vormen een van de pijlers van onze informatie-economie. Open data worden geassocieerd met vele voordelen, zoals een transparante en efficiënte overheid, het aanpakken van maatschappelijke problemen, en het creëren van economische meerwaarde.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft onlangs onderzoek laten doen naar de verhouding tussen de kosten en baten van open data. De studie van de Technische Universiteit Delft laat zien dat het openstellen van overheidsdata tot wel 70 keer zo groot zijn als de kosten daarvan.

Innovatie

Planviewer werkt al sinds 2010 met open data en investeert veel tijd in het omzetten van de grote locatie gerelateerde datasets in behapbare duidelijke informatie voor de particulier en het midden- en kleinbedrijf. Dat is exact de kracht die het bedrijfsleven toevoegt aan de open data sets: innovatie in toepassingen en gebruiksvriendelijkheid waar zowel consumenten als het bedrijfsleven van profiteren.

Kadastrale percelen dag actueel

Planviewer heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om de dataset die door het Kadaster sinds kort beschikbaar is gesteld, te integreren. Deze dataset wordt nu dagelijks geactualiseerd in plaats van twee maanden oude data zoals deze voorheen ter beschikking werd gesteld.

Dagelijks bezoeken meer dan 15.000 gebruikers planviewer.nl op zoek naar actuele, betrouwbare informatie over percelen. Van vergunningen tot en met bestemmingsplannen en eigendomsinformatie. Planviewer werkt er continue aan om de datakwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren en daarmee ook in open data toepassingen voorop te lopen.

 

 

Het eerste kwartaal van 2021

Het eerste kwartaal van 2021 zit erop, een mooi moment om te kijken naar de cijfers. In het eerste kwartaal hebben meer dan 700 duizend mensen onze we...

Minder hypotheken afgesloten

Zoals we momenteel kunnen lezen is de huizenprijs het eerste kwartaal gestegen met 12,5% en zijn er in de eerste drie maanden van dit jaar 6...

Meer groene stroom in 2020 door hogere productie van zonne- en windenergie.

De productie van stroom uit hernieuwbare bronnen als zonne- en windenergie is in 2020 met 40 procent gestegen ten opzichte van het jaar ervoor, zo bli...