Staat deze woning te huur of te koop?

Je kent het wel: lekker huisjes snuffelen op Funda. Maar je weet niet altijd meteen of een leuk huis waar je langs komt wel te koop staat.

Staat deze woning te huur of te koop?Woning te koop of te huur?

Die studentenwoning ben je nu toch wel ontgroeid. Of misschien willen jullie wel aan kinderen beginnen. Ook de woningbouwcorporaties houden jullie goed in de gaten. Als jullie onderweg ergens een leuk huis zien wil je graag weten of deze te koop is. Of te huur, dat maakt jullie eigenlijk niet uit.

Je bent lange tijd op zoek naar je droomhuis. Of beter gezegd je droombuurt. Er zijn bepaalde wijken of dorpen waar je heel graag wilt wonen. Als je er langs rijdt is er een specifiek huis op een toplocatie die je interesse wekt. Het staat vaak leeg, of het staat al een tijdje leeg. Je denkt dat je het huis wel kunt kopen en je hebt de middelen. Of misschien wil je het juist graag huren.

Vraag het de eigenaar

Hoe weet je nu of een huis te koop of te huur staat? Je kunt het internet afzoeken of je iets vindt, maar je kunt het natuurlijk ook aan de eigenaar vragen.

Met een Eigenarenrapport verkrijg je binnen 1 muisklik de informatie over de eigenaar zoals deze is vastgelegd in de akte. Hiermee zie je de naam van de eigenaar en indien bekend ook een postadres. Daarmee heb je eerste stap gezet om je vraag te kunnen stellen aan de eigenaar.