6.6

Waar moet ik op letten bij het kopen van een woning?

Bij het kopen van een woning komt heel wat kijken. Niet alleen rondom de financiering en de verhuizing, maar ook al een stap daarvoor. Want hoe weet je of je geen kat in de zak koopt? Kopen Woning

Goede voorbereiding

Natuurlijk denk je aan een bouwkundige keurig en check je bij een bezichtiging de staat van de woning, maar toch kun je dan nog voor onaangename verrassingen komen te staan. Want mag je überhaupt wel wonen in het huis? En wat als je wilt verbouwen, die grote boom in de tuin wilt kappen of een praktijk aan huis wil beginnen?  

Compleet inzicht  

Om je te helpen bij het aankoopproces, hebben wij een handig Woningpakket voor je samengesteld. Hierin zitten de belangrijkste rapporten die je helpen bij het nemen van een goed gefundeerde beslissing bij de aankoop van een woonhuis:

  • In het Eigenarenrapport staat o.a. de prijs die de huidige eigenaren betaald hebben voor de woning. Ook kun je zien of de verkoper wel de rechtmatige eigenaar van het pand is en lees je of er publiekrechtelijke beperkingen op het pand rusten. 
  • In het Bestemmingsrapport staat wat je wel en niet mag doen met de woning.
  • Het Percelenrapport geeft aan hoe groot je perceel is.
  • Het Hypotheekrapport zegt wat over de hypotheek die op de woning rust.

Omgevingsinformatie 

Je hebt je droomwoning gevonden en alles  aan en in de woning is in orde. Mooi! Maar denk je ook nog even aan de omgeving?  Staat er niet toevallig een nieuwe woonwijk of evenemententerrein recht voor de deur gepland? Of gaat de buurman een varkensstal bouwen? Wij helpen je met de juiste informatie. Op de Omgevingskaart zie je de bestemmingen van de gebouwen en percelen in de omgeving. 

product-image