Wat heeft de huidige bewoner betaald voor deze woning?

Je hebt een leuke woning op het oog, maar is de vraagprijs wel reëel? En is er onderhandelingsruimte? Als je een huis wilt kopen, is het interessant om te weten wat de huidige bewoner voor het pand betaald heeft. Vraagprijs woning

Meer inzicht in een reële vraagprijs

De vorige verkoopprijs van een pand hoeft niks te zeggen over de huidige waarde, maar het kán wel. Weten wat de huidige eigenaar voor het pand betaald heeft, geeft je meer inzicht in de onderhandelingsruimte bij het bieden op een woning. Ook kan het interessant zijn om uit te zoeken wat vergelijkbare woningen in de buurt kosten. Deze informatie vind je in het Eigenarenrapport en het Vraagprijsrapport.

Waarde bepalen

Om te toetsen of de vraagprijs reëel is heb je de waarde van de woning nodig. Planviewer heeft 2 rapporten die je helpen de waarde van de woning te bepalen. In het Eigenarenrapport lees je wat de vorige koper voor de woning heeft betaald, maar ook of er beperkingen op het perceel rusten. In het Vraagprijsrapport lees je wat de vraagprijzen van vergelijkbare woningen in deze wijk zijn.

product-image
product-image