Wat heeft de huidige bewoner betaald voor deze woning?

Je hebt een leuke woning op het oog, maar is de vraagprijs wel reëel? En is er onderhandelingsruimte? Als je een huis wil kopen, is het interessant om te weten wat de huidige bewoner voor het pand betaald heeft. Vraagprijs woning

Voor welke prijs is de woning gekocht?

De vorige verkoopprijs van een woning hoeft niks te zeggen over de huidige waarde, maar het kán wel. Weten wat de huidige eigenaar voor de woning betaald heeft, geeft je meer inzicht in de onderhandelingsruimte bij het bieden op een woning. Wat eigenaar voor een woning betaald heeft, vind je in het Eigenarenrapport.

Ook interessant zijn de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in jouw buurt. Deze koopsommen vind je in het Woningwaarderapport. 

Waarde bepalen

Om te toetsen of de vraagprijs reëel is, heb je de waarde van de woning nodig. Planviewer heeft 2 rapporten die je helpen de waarde van de woning te bepalen:

1. Eigenarenrapport

In het Eigenarenrapport lees je wat de vorige koper voor de woning heeft betaald, maar ook of er beperkingen op het perceel rusten.

2. Woningwaarderapport

In het Woningwaarderapport staat de berekende woningwaarde op basis van de koopsommen van reeds verkochte woningen in de buurt.

product-image

Eigenarenrapport

 7.49

Eigendomsinformatie van het Kadaster over de rechtmatige eigenaar. Zowel voor bebouwd als onbebouwd terrein te bestellen.

Eigenarenrapport

 7.49

Eigendomsinformatie van het Kadaster over de rechtmatige eigenaar. Zowel voor bebouwd als onbebouwd terrein...

Meer info Bestellen