Zorg voor dagelijkse geactualiseerde data!

De woningmarkt staat nog steeds onder hoge druk. De prijsverhogingen vlakken wel wat af en de hypotheekrente is gestegen, maar er is nog steeds een schreeuwend tekort aan woonruimte. Het Economisch Bureau van ABN AMRO geeft dit mooi weer in de gepubliceerde Woningmarktmonitor juli 2022. De geplande 900.000 woningen tot 2030 staan nog steeds op de planning, maar de kans dat dit gerealiseerd wordt, wordt steeds kleiner. Onlangs heeft een rechter bepaald dat de bouw niet vrijgesteld mag worden van de stikstofregels. Daardoor wordt het weer lastiger gemaakt om een vergunning tot bouwen te krijgen.

Snel reageren om interessante objecten te vinden en te kopen?

De acquisitie om interessante objecten te vinden kan tegenwoordig niet alleen meer op basis van signalen uit de markt. Je zult ook andere manieren moeten bedenken om je concurrenten voor te blijven. Door de verdere automatisering van vastgoedgegevens wordt informatie steeds meer als opendata aangeboden. Dat maakt het mogelijk dat je die wegen zelf kunt bewandelen in de vorm van het opvragen en analyseren van data.

Actualiteit en Planviewer

Een van de eisen dat je gaat werken met data is actualiteit. Een aankoopplan met verouderde data kan vervelende situaties met zich meebrengen. 
Planviewer heeft als policy om alleen met dag actuele data te werken. Bestemmingsplaninformatie, lokale bekendmakingen, kadastergegevens en de gegevens uit de BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen).

Dagelijkse geactualiseerde data

Planviewer biedt de mogelijkheid om de beschikbare datasets zonder abonnement te ontsluiten via Webservices. Planviewer zorgt voor de actualiteit en jij kunt de data ontsluiten via een API Key.

Geïnteresseerd?

Door in gesprek te gaan met Planviewer krijg je inzicht wat de mogelijkheden zijn. Het is belangrijk om eerst te achterhalen welke data jij nodig hebt om de antwoorden te krijgen op jouw vragen. We helpen je graag hiermee. 
Als je al weet welke data het betreft kan je meteen aan de slag. Via ‘Account aanmaken' maak je een account aan. Meld je aan met 'Start met de API' om de API-key te ontvangen. In onze documentatie lees je hoe je het beste kunt beginnen.

KIJK HIER VOOR DE WEBSERVICES PAGINA