Ons product: Bestemmingspakket

Veel vragen rondom het gebruik en de mogelijkheden van een perceel zijn te beantwoorden met behulp van het bestemmingsplan.

Wil jij het bestemmingsplan opvragen voor een bepaalde locatie of de woonbestemming controleren van een bepaald adres? Wil je het bestemmingsplan bekijken, de bestemmingsplankaart inzien of ben je benieuwd naar de plannen voor ruimtelijke ordening in jouw omgeving? Met de bestemmingsplan viewer kun je de bestemmingsplan kaart inzien en bijvoorbeeld een woonbestemming checken.

Opvragen en online inzien van bestemmingsplannen

In het bestemmingsplan vind je de ruimtelijke plannen en de bouwvoorschriften van een bepaald adres of een kadastraal nummer. Ook kun je zien wat je bijvoorbeeld mag bouwen op agrarische grond en of de bedrijfswoning een woonbestemming heeft. Je kunt het bestemmingsplan digitaal inzien. Via het Bestemmingsrapport kun je de woonbestemming checken, oude bestemmingsplannen vinden, maar bijvoorbeeld ook de bestemming van een perceel opvragen, de bestemming van een weiland opzoeken of uitzoeken welke bestemming er op jouw perceel ligt.

Bestemmingspakket: alles over de bestemming van jouw woning of perceel

Ben je benieuwd naar de bestemming van jouw woning of perceel, bestel dan online het Bestemmingspakket. Het Bestemmingspakket bevat alle juridische plannen die van toepassing zijn op jouw locatie in 1 pakket. Hiermee krijg je inzicht in het gebruik en de bouwmogelijkheden van een locatie.

Naast het bestemmingsplan ontvang je ook de andere ruimtelijke plannen die gelden voor de locatie. Zo ontdek je bijvoorbeeld of de gemeente plannen heeft rondom parkeren of archeologie voor het adres en vind je algemene regels rondom bouwen en gebruik. Je kunt ook oudere bestemmingsplannen van het adres inzien.

Deze gegevens krijg je in het Bestemmingspakket:

  • Alle ruimtelijke plannen op de locatie
  • Bestemmingsplankaart
  • Regels bestemming en gebruik
  • Bouwregels
  • Bouwvlak en bouwhoogte
  • Alle statussen van een bestemmingsplan
  • Alle aanvullende gemeentelijk en provinciale plannen
  • Indien aanwezig, gerechtelijke uitspraak over het bestemmingsplan of een deel er van

Hoe kan ik het Bestemmingspakket bestellen?

Via deze link kun je het Bestemmingspakket direct bestellen. Je rekent online af en ontvangt alle bestemmingsplannen op jouw locatie vervolgens als PDF in je mailbox. Jouw bestemmingsplan direct downloaden en digitaal inzien, handig toch?