Waar kan ik een bestemmingsplan inzien?

Wil je een bestemmingsplan inzien, dan is het handig om eerst te weten wat een bestemmingsplan precies is.Bestemmingsplan online inzien

Wat is een bestemmingsplan?

Een bestemmingsplan is een bepaald type ruimtelijk plan. Het is zelfs één van de meest belangrijke type ruimtelijke plannen, omdat in het bestemmingsplan de regels beschreven staan over wat er mag en wat er niet mag op een specifieke locatie (zoals je woonadres of een perceel). De regels bestaan uit gebruiksregels en bouwregels. Bestemmingsplannen worden gepubliceerd door de betreffende gemeente. Maar als je een bestemmingsplan wilt inzien, dan hoef je tegenwoordig niet meer helemaal naar het gemeentehuis. Een bestemmingsplan kan je namelijk eenvoudig online inzien op Planviewer.nl.

Wanneer heb ik een bestemmingsplan nodig?

Een bestemmingplan heb je nodig als je wilt gaan bouwen of verbouwen, zoals wanneer je zelf een nieuwbouwwoning wilt gaan bouwen, of bijvoorbeeld een schuurtje in de tuin. Onder “verbouwen” valt een aanbouw of uitbouw van je huis.

Een bestemmingsplan heb je ook nodig als je een bedrijf wilt beginnen. Je dient dan eerst te controleren of je het bedrijf wel mag hebben op deze locatie. Dit geldt niet alleen voor grote bedrijven zoals fabrieken of winkels maar ook als je een bedrijf aan huis wilt beginnen zoals bijvoorbeeld een schoonheidssalon.

Mag ik mijn plannen uitvoeren?

Voordat je je plannen wilt gaan uitvoeren dien je deze eerst te toetsen aan het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan kan je eenvoudig online inzien op Planviewer.nl. Selecteer eerst het bestemmingsplan met een enkelbestemming. In de enkelbestemming staat beschreven wat je op een bepaalde locatie mag doen en niet mag doen. Let er wel op dat je het vigerende bestemmingsplan kiest. Het vigerende bestemmingsplan is het geldende bestemmingsplan, ofwel het meest actuele bestemmingsplan met planstatus “vastgesteld” of “onherroepelijk”.

Overzichtelijke samenvatting

Een bestemmingsplan bestaat al gauw uit zeker 400 pagina’s. Planviewer maakt in een Bestemmingsrapport een samenvatting van een bestemmingsplan voor een specifieke locatie. Je hoeft dan niet het hele plan in te zien, maar je kunt je plannen online toetsen aan het bestemmingsplan wanneer je het Bestemmingrapport inziet.

product-image

Bestemmingspakket

 23.99

Alle bestemmingsplannen, bouwregels en bedrijfsactiviteiten overzichtelijk in één pakket. Bestel en ontvang je bestemmingspakket binnen...

Bestemmingspakket

 23.99

Alle bestemmingsplannen, bouwregels en bedrijfsactiviteiten overzichtelijk in één pakket. Bestel en ontvang...

Meer info Bestellen