Zo weet je zeker hoeveel grond of vastgoed je in bezit hebt

Het klinkt raar, niet weten hoeveel je precies in bezit hebt. En toch komen we wekelijks dit soort situaties tegen, zowel bij grotere ondernemingen, gemeentes en semioverheid instellingen.

Een aantal klanten doet jaarlijks een scan om een overzicht te krijgen van welke vastgoed te in eigendom hebben. Soms wordt er ook een taxatie model op losgelaten om de waarde van het eigendom jaarlijks in kaart te brengen.

Stap 1. Kadaster informatie op het hoogste entiteitsniveau

Namens klanten kunnen wij bij het Kadaster de juiste informatie opvragen. Op dat moment beschikken we over een digitaal overzicht van alle percelen, locaties, panden die in eigendom zijn op de peildatum zoals bij het Kadaster geregistreerd. Wij vinden de toegevoegde waarde hiervan nog mager. Juist door het eigendom te visualiseren op kaart en de data bij te houden is er meer waarde te creëren. [highlight}

Stap 2. Visualiseren zorgt voor inzicht en discussie

Met de techniek van Planviewer is het mogelijk alle locaties in eigendom op kaart te visualiseren. Dit kan per entiteit of bijvoorbeeld per regio zoals deze door bedrijven gehanteerd worden. Een beeld zegt meer dan een Excel lijst met perceelnummers. Op deze manier ontstaat er grip over de juiste inzet van middelen, spreiding van vastgoed ten opzichte van omzet of toekomstige potentie.

Stap 3. Van vastgoed overzichten naar managementinformatie om op sturen

Wij geloven minder in eenmalige exercities. Met onze tools en kennis is het mogelijk actueel inzicht te hebben in de vastgoed positie en ook grip op de locaties te houden als het gaat om relevante informatie, denk aan wijzigingen van bestemmingsplannen, milieuvergunningen etc. Je eigen vastgoed positie in de gaten houden was nog nooit zo gemakkelijk en efficiënt.

Meer grip op je eigen vastgoed? Neem dan nu contact op!