Is dit pand te huur?

Op zoek naar een nieuwe ruimte voor je kantoor, bedrijf of winkel? Het is niet altijd makkelijk om te zien welke bedrijfspanden te huur zijn. Pand te huur?

Kan ik dit pand huren?

Als ondernemer ben je beland in een volgende groeifase en je hebt meer ruimte nodig. Of je wilt een nieuwe winkel starten en wil het meteen goed aanpakken. Als starter groei je uit je zolderkamer en je wilt nu echt eens lekker kunnen werken.

Je hebt al wat gezocht naar bedrijfsruimtes die je kunt huren. Maar je stelt ook eisen aan een gunstige ligging van de kantoorruimte. Op een toplocatie in de buurt ken je een mooi pand wat recentelijk leeg is komen te staan, maar je ziet geen uithangbord. Hoe kun je snel weten of je dit pand kunt huren?

Wie is de eigenaar van dit pand?

Om te weten of een pand te huur staat moet je eerst weten wie de eigenaar is. Via de eigenaar kun je meer informatie over het pand achterhalen.

Met een Eigenarenrapport verkrijg je binnen 1 muisklik de eigendomsinformatie zoals deze is vastgelegd in de akte. Hiermee zie je de naam van de eigenaar en indien bekend ook een postadres. Daarmee heb je eerste stap gezet om je vraag te kunnen stellen aan de eigenaar.

Mag ik mijn bedrijf wel hier vestigen?

Het is altijd verstandig na te gaan of je er volgens het bestemmingsplan een bedrijf mag vestigen. Als huurder heb je een onderzoeksplicht en als je in overtreding bent kan de gemeente je verzoeken je bedrijf stop te zetten.

Raadpleeg ook eerst even wat de enkelbestemming is van het pand. Bij een middenstandsbedrijfsruimte heb je meer huurbescherming waardoor je kosten kunt besparen op de huurprijs. Een middenstandsbedrijfsruimte is een publiek toegankelijk pand waar het product of de dienst direct geleverd wordt, zoals bijv. in een winkel of een horecagelegenheid.Je kunt eenvoudig de enkelbestemming van het pand nagaan via een Bestemmingsrapport.

Via een voordelig Makelaarspakket heb je direct zowel de eigenaar als alle geldende bestemmingsplannen in 1 keer in huis. Daarnaast krijg je er een Percelenrapport bij cadeau.

product-image

Eigenarenrapport

 7.49

Eigendomsinformatie van het Kadaster over de rechtmatige eigenaar. Zowel voor bebouwd als onbebouwd terrein te bestellen.

Eigenarenrapport

 7.49

Eigendomsinformatie van het Kadaster over de rechtmatige eigenaar. Zowel voor bebouwd als onbebouwd terrein...