• Artikelen»
  • Toekomst»
  • Kan ik een melding krijgen als er wat gaat veranderen in mijn wijk?

Kan ik een melding krijgen als er wat gaat veranderen in mijn wijk?

Als er belangrijke veranderingen in je woonomgeving komen, wil je dat weten. Een nieuwbouwwijk op het braakliggende terrein naast je, een nieuw bedrijventerrein voor de deur of de komst van een AZC of sportclub, kan invloed hebben op jouw woongenot. Laat je niet verrassen en zorg dat je op de hoogte blijft.

Wijziging bestemmingsplan

Voor het realiseren van bijvoorbeeld een nieuwbouwwijk of een nieuw bedrijventerrein, is vaak een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Projectontwikkelaars of andere belanghebbenden kunnen deze altijd aanvragen, dus dat je nu naast een groenzone woont geeft geen garantie dat dit ook zo blijft. Mocht er een wijziging van het bestemmingsplan aangevraagd worden, dan kun je daar bezwaar tegen maken, mits je er op tijd bij bent. Met de gratis PlanAlert blijf je altijd op de hoogte.

Automatisch op de hoogte van wijzigingen in bestemmingsplannen, nieuwe ruimtelijke plannen of nieuwe projectbesluiten voor een door jou geselecteerde buurt met een PlanAlert.

Aangevraagde vergunningen

Ook bijvoorbeeld een flinke uitbouw van de buren, kan jouw woongenot aardig aantasten. Wil je in de gaten houden of er vergunningen aangevraagd worden binnen jouw woonomgeving, abonneer je dan op de gratis PlanAlert. Hiermee word je automatisch op de hoogte gehouden van de aanvraag of afgifte van vergunningen of bouwaanvragen binnen een door jou geselecteerd gebied.

Automatisch op de hoogte van aangevraagde of afgegeven vergunningen of bouwaanvragen in jouw buurt met een PlanAlert

In het verleden afgegeven vergunningen

Met het Vergunningenrapport zie je welke vergunningen er in de afgelopen 6 weken zijn afgegeven. Vergunningen die langer dan 6 weken geleden zijn afgegeven, staan niet in het Vergunningenrapport. Deze kun je wel terugvinden op de Planviewer website. Kijk daarvoor bij het onderdeel 'zoeken op trefwoord' (helemaal onderaan de pagina) en vul de zoekterm "vergunningen" in. Deze historie gaat terug tot 2011.

product-image

Bestemmingsrapport

 7.99

Snel een bestemmingsplan inzien voor een specifiek adres of perceel inclusief bouw – en gebruiksregels.

Bestemmingsrapport

 7.99

Snel een bestemmingsplan inzien voor een specifiek adres of perceel inclusief bouw – en gebruiksregels.

Meer info Bestellen
product-image

Eigenarenrapport

 7.99

Eigendomsinformatie van het Kadaster over de rechtmatige eigenaar. Zowel voor bebouwd als onbebouwd terrein te bestellen.

Eigenarenrapport

 7.99

Eigendomsinformatie van het Kadaster over de rechtmatige eigenaar. Zowel voor bebouwd als onbebouwd terrein...

Meer info Bestellen