Mag bestaande industrie in de omgeving uitbreiden?

Lekker wonen heeft alles te maken met een fijne woonomgeving. Toch zijn jouw rust en uitzicht niet gegarandeerd. Want stel dat die fabriek die nu nog mooi een stuk verderop staat, ineens gaat uitbreiden? Kan dat? En mag dat dan wel? Ook als je een huis gaat kopen is het zinvol om vooraf uit te zoeken wat de plannen zijn voor de omgeving. Je vindt het in het Bestemmingsrapport. te ontwikkelen industrie

Bestemmingsplan checken 

Een bestemmingsplan komt voort uit de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) en geeft de voorschriften weer voor bepaalde gebieden. In het bestemmingsplan staan de gebruiks- en bouwmogelijkheden voor een gebied en de regels voor het gebruik van de grond en de bouwwerken daarop. Een Bestemmingsrapport is een samenvatting van een bestemmingsplan specifiek voor een bepaalde locatie. 

Check met een Bestemmingsrapport wat er gebouwd mag worden op de percelen die nog onbebouwd zijn in jouw omgeving of wat de mogelijkheden zijn van gronden waar bouwwerken gesloopt worden. Lees in het  Bestemmingsrapport de regels voor het gebruik van een locatie en de bouwregels zoals het bouwvlak en de bouwhoogte. 

Vroegtijdig op de hoogte

Met het PlanAlert krijg je automatisch een seintje wanneer er een bouwvergunning of omgevingsvergunning wordt aangevraagd voor jouw woonomgeving. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

De gratis PlanAlert brengt je automatisch op de hoogte van aangevraagde of afgegeven vergunningen in jouw omgeving.

product-image

Vergunningenrapport

 19.99

Lijst met vergunningen die de afgelopen 6 weken zijn aangevraagd of afgegeven rondom een specifieke locatie.

Vergunningenrapport

 19.99

Lijst met vergunningen die de afgelopen 6 weken zijn aangevraagd of afgegeven rondom een specifieke locatie.

Meer info Bestellen