Verhuizen of verbouwen? Doe de verbouwcheck!

Bij gezinsuitbreiding of veranderende woonwensen vraag je jezelf af; verhuizen of verbouwen? Ben je gehecht aan je woning of de buurt? Dan ligt verbouwen voor de hand. Een andere woning kopen en verhuizen, doe je tegenwoordig niet meer zo snel met deze prijzen.

Zomaar een stuk aanbouwen aan jouw huis, zonder vergunning, mag alleen als jouw plannen passen binnen de gestelde regels van het geldende bestemmingsplan.

Vergunningsvrij bouwen

Als jouw bouwplannen niet binnen de regels vallen dan heb je een Omgevingsvergunning nodig. Bij zo'n vergunningsaanvraag is het goed om te weten voor welke regels je precies ontheffing wilt. Vooral als je hoger of meer wil aanbouwen dan toegestaan. Het bestemmingsplan geldt ook voor bijgebouwen zoals een garage, tuinhuis of schuur. 

Omgevingsvergunning

In het Verbouwpakket vind je alle informatie handig bij elkaar om te bepalen of jouw ideeën passen binnen het bestemmingsplan of dat je toch een Omgevingsvergunning moet aanvragen.

Voorkom vertraging, gedoe met de gemeente of extra kosten bij de verbouwing en bereid je verbouwplannen goed voor met het Verbouwpakket.

Doe de verbouwcheck!

Je krijgt het Verbouwpakket direct na afronden van de bestelling.