7.5

Verhuizen of verbouwen? Doe de verbouwcheck!

Datum: 18 sep. 2019

Bij gezinsuitbreiding of veranderende woonwensen vraag je jezelf af; verhuizen of verbouwen? Ben je gehecht aan je woning of de buurt? Dan ligt verbouwen voor de hand. Een andere woning en verhuizen is vaak wel erg duur geworden.

Zo maar een stuk aanbouwen aan jouw huis, zonder vergunning, mag alleen toegestaan als jouw plannen passen binnen de gestelde regels van het geldende bestemmingsplan.

Vergunningsvrij bouwen

Als jouw bouwplannen niet binnen de regels vallen dan heb je een Omgevingsvergunning nodig. Bij zón vergunningsaanvraag is het goed om te weten voor welke regels je precies ontheffing wilt. Vooral als je hoger of meer wilt aanbouwen dan toegestaan. Het bestemmingsplan geldt ook voor bijgebouwen zoals een garage, tuinhuis of schuur. 

Omgevingsvergunning

In het Verbouwpakket vindt je alle informatie handig bij elkaar om te bepalen of jouw ideeën passen binnen het bestemmingsplan of dat je toch een Omgevingsvergunning moet aanvragen.

Voorkom vertraging, gedoe met de gemeente of extra kosten bij de verbouwing en bereid je verbouwplannen goed voor met het Verbouwpakket.

Doe de verbouwcheck!

Je krijgt het Verbouwpakket direct na afronden van de bestelling.