Wat zijn de toekomstige gemeentelijke plannen in deze wijk?

Fijn wonen heeft alles te maken met de omgeving. Heb je een gezellige buurt, kunnen kinderen veilig buiten spelen en is er geen overlast van bijvoorbeeld industrie of een evenemententerrein? Zijn er geen toekomstige gemeentelijke plannen die roet in het eten gooien? Luchtfoto van nieuwbouw woningen

Helaas is je woonomgeving geen vanzelfsprekend gegeven. Het is daarom interessant om op voorhand te weten of er wat staat te veranderen in je buurt of wijk. Voordat je een woning koopt, maar ook als je al ergens woont, wil je het bijtijds weten als er belangrijke veranderingen in je woonomgeving komen.

Wijziging bestemmingsplan

Voor het realiseren van bijvoorbeeld een nieuwbouwwijk of een nieuw bedrijventerrein, is vaak een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Projectontwikkelaars of andere belanghebbenden kunnen deze plannen aanvragen, dus dat je nu naast een groenzone woont, geeft geen garantie dat dit ook zo blijft. Mocht er een wijziging van het bestemmingsplan aangevraagd worden, dan kun je bezwaar maken tegen de plannen, mits je er op tijd bij bent. Met de PlanAlert ben je altijd op de hoogte.

De gratis PlanAlert houdt je automatisch op de hoogte van wijzigingen in bestemmingsplannen, nieuwe gemeentelijke plannen of nieuwe projectbesluiten voor een door jou geselecteerd gebied.

Aangevraagde vergunningen

Als er bijvoorbeeld een evenement georganiseerd wordt in jouw buurt, moet daar een vergunning voor aangevraagd worden. Wil je in de gaten houden of er vergunningen aangevraagd worden binnen jouw woonomgeving, abonneer je dan op de PlanAlert.

De PlanAlert houdt je automatisch op de hoogte van bouwaanvragen of afgegeven vergunningen in jouw wijk.

In het verleden afgegeven vergunningen

Vergunningen die de afgelopen 6 weken geleden zijn afgegeven, staan in het Vergunningenrapport. Vergunningen die langer dan 6 weken geleden zijn afgegeven, kun je terugvinden op de Planviewer website. Kijk daarvoor bij het onderdeel ‘zoeken op trefwoord’ en vul de zoekterm vergunningen in. Deze historie gaat terug tot 2012.

product-image

Vergunningenrapport

 19.99

Lijst met vergunningen die de afgelopen 6 weken zijn aangevraagd of afgegeven rondom een specifieke locatie.

Vergunningenrapport

 19.99

Lijst met vergunningen die de afgelopen 6 weken zijn aangevraagd of afgegeven rondom een specifieke locatie.

Meer info Bestellen