Kan ik deze woning huren?

Ben je net gescheiden en zoek je dringend een nieuwe stek? Je wilt direct een huurwoning kunnen vinden dus dat wordt huren in de vrije sector. 

Heb je een leuke job gevonden aan de andere kant van het land? Of heb je je huis verkocht en is je nieuwe huis nog in aanbouw? Er zijn vele situaties waarin je snel een huurwoning nodig hebt. Maar een prettige huurwoning vinden is niet makkelijk. Wachttijden bij woningcorporaties zijn lang of misschien voldoe je niet aan de voorwaarden. 

Zelf kijk je ook regelmatig rond in je omgeving en je oog is gevallen op een woning die al een tijd leeg staat. Er is geen te koop bord dus wellicht is deze woning wel te huur. Maar hoe kom je daar achter? 

Wie is de eigenaar van deze woning?

Om te weten of een woning te huur staat moet je eerst weten wie de eigenaar is. Via de eigenaar kun je meer informatie over de woning achterhalen. 

Met een Eigenarenrapport verkrijg je binnen 1 muisklik de eigendomsinformatie zoals deze is vastgelegd in de akte. Hiermee zie je de naam van de eigenaar en indien bekend ook een postadres. Daarmee heb je eerste stap gezet om je vraag te kunnen stellen aan de eigenaar.