• Artikelen»
  • Wonen»
  • Kleine aanpassingen geven ruimtes een nieuwe uitstraling

Kleine aanpassingen geven ruimtes een nieuwe uitstraling

 
Met relatief kleine aanpassingen aan het interieur in huis, kun je ruimtes een nieuwe uitstraling geven. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om steenstrips te gebruiken? Deze strips worden onder meer toegepast in keukens, waar ze fraai aansluiten op het stenen keukenblad. Ook elders in huis kun je voor het gebruik hiervan kiezen. Creëer een unieke wand achter de bank in de woonkamer, of bijvoorbeeld achter het bed in de slaapkamer met deze steenstrips. De diversiteit aan mogelijkheden maakt dat je vrijwel zeker een type wandbekleding vindt, passend bij de rest van het interieur. Steenstrips worden niet alleen in woningen gebruikt; je komt ze ook tegen in bedrijfspanden, winkels en bijvoorbeeld scholen. Ze geven gebouwen een unieke uitstraling.

Gevelbekleding voor buiten een pand

Niet alleen binnen een woning of bedrijfspand komen de steenstrips van pas. Er zijn verschillende soorten gevelbekleding die ook buiten de deur gebruikt kunnen worden. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan een stenen bekleding met hout look. Het geeft het pand een hele natuurlijke uitstraling, zonder dat je bang hoeft te zijn voor houtrot. De stenen gevelbekleding gaat lang mee, is eenvoudig te onderhouden en blijft hiermee lange tijd mooi. Vergelijkbaar met deze panelen met steenstrips in hout look, is het gebruik van panelen met de uitstraling van losse bakstenen. Ideaal voor een woning waarvan de wanden in het verleden gladgestreken zijn. Mogelijk is de witte kleur hiervan ernstig aangetast door mossen en schimmels. De wand bekleden met panelen met steenstrips voor buiten laat de buitenmuur als nieuw lijken.

Voeg groen toe aan de ruimtes in huis

Naast de mogelijkheid om de wanden van een woning te herzien middels steenstrips, kun je een ruimte van meer groen voorzien. Een botanische inrichting is tegenwoordig populair. Men gebruikt hierbij een groot aantal kamerplanten, welke voor meer kleur in huis zorgen. Daarbij hebben de grote kamerplanten een zuiverende werking, waarmee het makkelijker wordt om je langdurig te concentreren. Het is om deze reden dat aangeraden wordt altijd een aantal planten in je kantoor te zetten!

Kijk nog eens kritisch naar het lichtplan

Een derde optie om ruimtes een andere uitstraling te geven, is het gebruik van nieuwe of extra lampen. Pak het initiële lichtplan van je woning er nog eens bij, om te beoordelen waar je deze kunt verbeteren. Kies bijvoorbeeld voor het gebruik van een grote, opvallende hanglamp in de woon- of slaapkamer. De verlichting in huis doet veel met de uitstraling van kamers. Door voor een opvallende hanglamp te kiezen, voeg je direct een eyecatcher toe aan het interieur. Het leidt de aandacht weg bij de hoekjes in huis waar je minder enthousiast over bent. Denk aan de hoek in de woonkamer, waar het speelgoed van je kinderen opgeborgen ligt.