Mag ik in dit pand wel wonen?

Wanneer je een woning koopt, ga je er van uit dat je er mag wonen, maar dat is niet altijd zo. Het is daarom zinvol om vooraf te checken of het pand wel een woonbestemming heeft en bijvoorbeeld geen kantoor is. Deze informatie vind je in het bestemmingsplan. woning of kantoor?

Oneigenlijk gebruik

In de gemeentelijke administratie van gebouwen (BAG) staat het gebruiksdoel van een pand. Deze informatie wordt ingevoerd door de gemeente. Het kan zijn dat dit doel niet overeen komt met de enkelbestemming van het adres. Het gebruiksdoel is een administratieve waarde waar je geen rechten aan kunt ontlenen. De enkelbestemming  geeft aan wat volgens het bestemmingsplan wel of niet mag op een bepaald adres, zoals bijv. of je er wel mag wonen of een eigen bedrijf hebben. Het bestemmingsplan is leidend. Beter even checken dus!  

Check de enkelbestemming in het Bestemmingsrapport. Het Bestemmingsrapport is een uittreksel van een bestemmingsplan specifiek voor een adres. Hierin staan o.a. de voorschriften voor de enkelbestemming van een bepaald adres. 

Compleet inzicht 

Wanneer je een woning gaat kopen, is het een slim idee om goed beslagen ten ijs te komen. Niet alleen met betrekking tot de bestemming, maar tot met andere informatie rondom de woning en de omgeving. Om je te helpen bij het aankoopproces, hebben wij een handig Woningpakket voor je samengesteld. Hierin zitten de belangrijkste rapporten die je helpen bij het nemen van een goed gefundeerde beslissing bij de aankoop van een woonhuis. 

In dit complete Woningpakket zitten alle rapporten die je nodig hebt om jouw potentiële woning te kunnen beoordelen. Wat zit er in?

  • Bestemmingsrapport: Hierin staan o.a. de voorschriften voor de enkelbestemming van een bepaald adres.
  • Eigenarenrapport: Hierin staat o.a. de prijs die de huidige eigenaren betaald hebben voor de woning. Ook kun je zien of de verkoper wel de rechtmatige eigenaar van het pand is en lees je of er publiekrechtelijke beperkingen op het pand rusten.
  • Gebouwrapport: Hierin zie je hoe groot de woning werkelijk is via de oppervlakte en volume van de woning.
  • Hypotheekrapport: Geeft de hypotheek weer die rust op het pand.
  • Percelenrapport: Bevat een kaart met de kadastrale grenzen van het perceel waar de woning op staat.
product-image

Makelaarspakket

 12.95

De start voor de makelaars. Ook interessant voor niet-makelaars. De belangrijkste informatie om snel een beeld te vormen van een adres...

Makelaarspakket

 12.95

De start voor de makelaars. Ook interessant voor niet-makelaars. De belangrijkste informatie om snel...

Meer info Bestellen