Oh nee! De schutting is omvergeblazen! Wat nu?

Nu die oude gammele schutting omver is geblazen door een zware storm wil je een nieuwe schutting plaatsen tegen de erfgrens. Maar kan dat wel zomaar?

Of misschien zijn juist jouw buren bezig met het plaatsen van een nieuw tuinhuis.

De plannen daarvan zijn om een gebouw van maar liefst 4 meter lang pal tegen de schutting te zetten, precies op de plaats van je mooie rozenstruik en je zonnige zitje. Is dit wel toegestaan?

Perceelgrenzen en maten controleren.

Er zijn verschillende redenen waarom het nuttig kan zijn om even na te gaan hoe je perceelsgrenzen lopen. Te denken valt aan:

  • Het plaatsen, verplaatsen of vernieuwen van een schutting
  • Het (vergunningsvrij) willen plaatsen van een nieuw object, zoals een tuinhuisje, zorgunit of tiny house
  • Het aanpassen van bestaande objecten zoals een schuurtje, plantenkas, of tuinhuis
  • Het maken van een aanbouw of uitbouw zoals een (bij)keuken, een garage of een serre
  • Nieuwe buren die bezwaar maken tegen een bestaande situatie
  • Bij aankoop van een huis

De grenzen van je perceel worden door het Kadaster geregistreerd als de kadastrale grenzen die op de kadastrale kaart te zien zijn. De informatie die getoond wordt komt direct vanuit het Kadaster en de gemeentelijke administratie.

Met Maatvoering Perceel kun je deze gegevens makkelijk opvragen. Het geeft je de afmetingen (zelfs met coördinaten) van jouw perceel en een indicatie van de afstanden van de bebouwing tot de kadastrale grens. Bekijk de situatie vanuit de lucht met de bijgeleverde luchtfoto of meet de gegevens zelf na met de gratis Perceelviewer die 3 maanden beschikbaar blijft voor jouw adres.

Neem geen risico en plan je tuinverbouwing goed!