Waar ligt mijn rooilijn?

De rooilijn is de grens tussen de openbare weg en de aangrenzende eigendommen. De rooilijn mag bij het bouwen niet overschreden worden.

Bestemmingsplan 

De rooilijn is vastgelegd in het bestemmingsplan. De ligging van de rooilijn is te vinden op de plek waar ook de enkelbestemming staat. Bekijk de enkelbestemming voor uw woning met een Bestemmingsrapport. Indien in het bestemmingsplan de ligging van de rooilijn nog niet is vastgelegd, kan deze nog zijn vastgelegd in de gemeentelijke bouwverordening. Dit kunt u navragen bij de gemeente.

Ruimtelijke kwaliteit

Net als maximaal toelaatbare bouwvolumes, bouwhoogtes, nokhoogtes en goothoogtes worden rooilijnen aangewend om de ruimtelijke kwaliteit van een gebied te waarborgen. De voor- en achtergevelrooilijn bepalen de plaats van de voor- en achtergevel van een gebouw. Ten opzichte van de rooilijn kan de gevel van een pand wel terug liggen. In de praktijk wordt vaak tot op de rooilijn gebouwd. Bij nieuwbouwwijken staan de huizen vaak in een strakke lijn. 

product-image

Verbouwpakket

 59.98

Heb je bouw- of verbouwplannen? Wil je jouw huis energiezuinig maken? Start jouw bouwplan met een goede voorbereiding.

Verbouwpakket

 59.98

Heb je bouw- of verbouwplannen? Wil je jouw huis energiezuinig maken? Start jouw bouwplan met een goede...

Meer info Bestellen
product-image

Maatvoering Perceel

 54.99

Indicatie van de kadastrale maten van jouw perceel. Zie hoe groot de tuin is en de afstand van de kadastrale grens tot de bebouwing.

Maatvoering Perceel

 54.99

Indicatie van de kadastrale maten van jouw perceel. Zie hoe groot de tuin is en de afstand van de kadastrale...

Meer info Bestellen