Zijn er vergunningen verleend voor deze aanbouw?

Heb je net een woning gekocht en wil je uitbouwen? Dan is het handig om te weten of er al een vergunning is verleend. En hoe zit het eigenlijk met die uitbouw waar de buren mee bezig zijn? box-shadow:0 4px 8px 0 rgba(0, 0, 0, 0.2), 0 6px 20px 0 rgba(0, 0, 0, 0.19); float:right; height:186px; margin:10px; width:280px

Is er al een vergunning voor een aanbouw?

Ben je pas eigenaar geworden van een woning en weet je niet of er al een vergunning voor een aanbouw is aangevraagd? Of wil je checken of er voor die bouwwerkzaamheden in de buurt wel een vergunning is afgegeven? Je leest het in het Vergunningenrapport.

Vergunningen

Er zijn allerlei redenen waarom je zou willen weten of er een vergunning is afgegeven op een bepaald adres. Bijvoorbeeld wanneer je een woning op het oog hebt met een uitbouw en je wil weten of daar wel een vergunning voor afgegeven is. En zo ja, of je deze uitbouw nog verder uit mag bouwen. Of als je net een nieuw huis hebt gekocht dat je wil uitbouwen. Maar ook wanneer er iets gebouwd wordt in de buurt waar je niet blij van wordt, is het handig om te weten of er al een vergunning verstrekt is.

Waar je deze informatie vindt, is afhankelijk van wanneer de eventuele vergunning is afgegeven.

Recent afgegeven vergunningen

Alle aangevraagde en afgegeven vergunningen voor een bepaalde locatie van de afgelopen 6 weken, vind je terug in het Vergunningenrapport. Hierin staat of er de afgelopen 6 weken vergunningen zijn aangevraagd en afgegeven voor een specifiek gebied.

Aangevraagde vergunningen

Wil je in de gaten houden of er vergunningen aangevraagd worden binnen jouw woonomgeving, abonneer je dan op de PlanAlert. Hiermee word je automatisch op de hoogte gehouden van de aanvraag of afgifte van vergunningen of bouwaanvragen binnen een door jou geselecteerd gebied.

In het verleden afgegeven vergunningen

Vergunningen die langer dan 6 weken geleden zijn afgegeven, staan niet in het Vergunningenrapport. Deze kun je wel terugvinden op de Planviewer website. Kijk daarvoor bij het onderdeel ‘zoeken op trefwoord’ (helemaal onderaan) en vul een zoekterm of adres in. Deze historie gaat terug tot 2012.