Planviewer, uw vastgoedportaal.

FAQ

1. Hoe kan ik een bestemmingsplan vinden?

Geef een adres of perceelnummer op in het adreszoekbalk. U ziet dan in de volgende stap de ruimtelijke plannen die op de locatie liggen. Een bestemmingsplan is een type ruimtelijk plan. Er zijn meerdere typen ruimtelijke plannen zoals "Gerechtelijke uitspraak" en "Omgevingsplan". Planviewer toont alle typen ruimtelijke plannen en ook alle statussen van de ruimtelijke plannen. 

Als u een ruimtelijk plan in het winkelwagentje zet, dan ontvangt u na het afronden van het bestelproces een Bestemmingsrapport. Een Bestemmingsrapport is een uittreksel van een ruimtelijk plan specifiek voor de opgegeven locatie. 

Zoekt u bouwregels of de bestemming van een bepaalde locatie? Selecteer dan het meest actuele bestemmingsplan, met de status "vastgesteld", "onherroepelijk" of "geconsolideerd".

Ziet u geen ruimtelijk plan, dan is het plan voor de opgegeven locatie gemaakt voor 1-1-2010. Planviewer heeft alleen ruimtelijke plannen gepubliceerd na die datum omdat in 2010 standaardisatie in de digitalisering is ingevoerd.

Ruimtelijke plannen kunt u ook vinden via de "kaart Planviewer"  of via de "Bestemmingsplannen per gemeente".

U dient uw plannen te toetsen aan de gebruiksregels oftewel aan de bestemming. De bestemming voor een bepaalde locatie ligt vast in de  "enkelbestemming" van een bestemmingsplan.  Lees onder punt 1 hoe u een bestemmingsplan vindt.

De bouwregels liggen vast in een bestemmingsplan. De bouwregels kunnen voor iedere locatie anders zijn en staan beschreven in de "enkelbestemming". Zoek daarom op adres of perceelnummer het bestemmingsplan met daarin de enkelbestemming.  Zie onder punt 1 hoe u een bestemmingsplan vindt.

Het komt sporadisch voor dat een bestelling niet automatisch afgeleverd wordt. Een medewerker van Planviewer zorgt dan voor een spoedige succesvolle afwikkeling van de bestelling. Tijdens kantoortijden gebeurd dit binnen een uur. Bestellingen in de avonden en in de weekenden die niet succesvol zijn afgerond, worden de eerstvolgende werkdag om 9.00 uur in behandeling genomen. 

De informatie op Planviewer komt uit de officiele overheidsregistaties . De informatie wordt periodiek geactualiseerd:

Dagelijks geactualiseerd:
Ruimtelijke plannen, Lokale Bekendmakingen, Eigenarenrapport en Hypotheekrapport

Maandelijks geactualiseerd:
Kadastrale grenzen, gebouwadministratie.

Jaarlijks geactualiseerd:
Luchtfoto, stratenplan

 

Planviewer maakt gebruik van "open data". Dit is informatie van overheden die vrij te gebruiken is. De informatie op Planviewer is dus een weergave van de informatie geregistreerd in de officiele overheidsadministratie's.

Nieuw! Vergunningenrapport

Nieuw op Planviewer.nl. Vergunningenrapport. Bekijk welke vergunningen de afgelopen maand zijn aangevraagd en afgegeven in uw buurt.   &nbs... Lees meer »

Gezocht: Veelzijdige (Senior) PHP Developer in Arnhem!

Ter uitbreiding  van ons team is Planviewer op zoek naar een Senior PHP Developer.   Lees meer »

Hoe zorg je dat je met plezier kan blijven wonen?

Je hebt een mooi huis en je woont er met plezier. Je investeert in je woning om het helemaal naar je zin te maken, een uitbouw, schilderwerkzaamheden,... Lees meer »

twitter