Planviewer, uw vastgoedportaal.

Mag ik deze woning vergunningsvrij verbouwen?

Datum: 14 jun. 2018

Of je een vergunning nodig hebt voor het verbouwen van jouw woning is afhankelijk van de aard van jouw verbouwingswerkzaamheden. Indien er bijvoorbeeld sprake is van gewoon onderhoud, een verbouwing waar de draagconstructie niet veranderd, of het bouwen van een aanbouw op het achtererfgebied, dan zal er in de meeste gevallen vergunningsvrij kunnen worden verbouwd. 

Wat is mijn bebouwingsgebied?

Datum: 14 jun. 2018

Het bepalen van het bebouwingsgebied is van belang wanneer je bijvoorbeeld je woning wilt uitbreiden met een aanbouw of een schuur in de tuin wilt plaatsen.  

Wat is mijn achtererf?

Datum: 14 jun. 2018

Als je bijvoorbeeld je woning wilt uitbreiden met een aanbouw of een schuur in de tuin wilt plaatsen is het belangrijk om te weten waar het achtererf begint en ophoudt  

Hoeveel mag ik vergunningsvrij aanbouwen?

Datum: 14 jun. 2018

Je hebt bouwplannen en je hebt al onderzocht dat je vergunningsvrij mag aanbouwen maar waar moeten je aanbouw aan voldoen? Het uitgangspunt van de overheid is dat je zelf de nodige gegevens verzamelt en zelf berekent hoeveel er vergunningsvrij gebouwd mag worden.

Mag ik zonnepanelen plaatsen op mijn huis?

Datum: 6 jun. 2018

Nederland zit in een energie-transitie. Fossiele brandstoffen raken op en om genoeg energie op te blijven wekken, zal de zon een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Zonne-energie is duurzaam, milieuvriendelijk, maar vooral: gratis. Zonnepanelen zijn een goede investering, want de zon schijnt overdag altijd. Ook in de winter en op bewolkte dagen. Zo wek je thuis heel eenvoudig je eigen duurzame energie op. 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een woning?

Datum: 1 jun. 2018

Bij het kopen van een woning komt heel wat kijken. Niet alleen rondom de financiering en de verhuizing, maar ook al een stap daarvoor. Want hoe weet je of je een goede aankoop doet?

Wat is burenrecht en is dit relevant voor mij?

Datum: 1 jun. 2018

In een dichtbevolkt land als Nederland hebben bewoners in hun woonsituatie vaak met elkaar te maken. Om eventuele hinder of conflicten te voorkomen zijn er regels opgesteld: het burenrecht. 

Staat deze woning te huur of te koop?

Datum: 1 jun. 2018

Je kent het wel: lekker huisjes snuffelen op Funda. Maar je weet niet altijd meteen of een leuk huis waar je langs komt wel te koop staat. 

Blijft mijn uitzicht in de toekomst vrij?

Datum: 31 mei 2018

Voor veel mensen is vrij uitzicht vanuit thuis waardevol. Uitzicht is echter niet gegarandeerd en steeds meer mensen ondervinden dat: je hebt een huis gekocht met weids uitzicht en een jaar later verschijnen de bouwkranen tegenover je huis. 

Kan ik deze woning huren?

Datum: 31 mei 2018

Ben je net gescheiden en zoek je dringend een nieuwe stek? Je wilt dan direct een vrije sector huurwoning kunnen vinden.