over planviewer

Planviewer is sinds 2010 het Nationale Locatie Platform. Gestart als zusterbedrijf van ROgeo, de geo informatie specialisten van Nederland vanuit de wens van klanten op een interactieve manier kaarten te leveren zonder dataverlies. Inmiddels vertrouwen meer dan 300.000 bezoekers per maand op ons platform. Samen zijn ze goed voor 1 miljoen zoekacties naar een locatie. Deze cijfers staan nog los van het intensieve zakelijk gebruik door o.a. notariskantoren, financiële dienstverleners, makelaars, projectontwikkelaars en meer dan 100 gemeenten. 

Wij geloven in de toegankelijkheid van actuele en betrouwbare locatie data, transparant en voor iedereen beschikbaar. Of je nu op zoek bent naar informatie over één locatie of een gebied met meerdere locaties, wij maken het inzichtelijk. Voor de aan- of verkoop van een woning, het plaatsen van een aanbouw, het in de gaten houden van de omgeving of het beheren van een portefeuille aan locaties. Met onze informatie helpen we bezoekers met de (vastgoed) vragen waar ze tegen aan lopen. 

Planviewer Rapporten

In de basis is Planviewer gratis voor een snelle check. Maar wil je echt de diepte in, daarvoor hebben we verschillende Planviewer Rapporten gemaakt. Wij maken gebruik van openbare bronnen, eigen gegevens en Kadastrale data om tot een uitgebreid rapport te komen, geschikt voor consumenten en de zakelijke markt.

Planviewer Alerts

Wij bieden de mogelijkheid om een locatie of een heel gebied in de gaten te houden als het gaat om lokale bekendmakingen zoals vergunningen. Nederland (ver)bouwt en is in beweging. Het is ondoenlijk om alle informatie van een locatie of gebied te checken er erop in te spelen. Met de alerting van Planviewer maken wij het makkelijk om hele gebieden te beheren en slim in te spelen op kansen en bedreigingen. 

Inzicht in risico’s en kansen van elke locatie

Dankzij Planviewer is het mogelijk het maximale uit een locatie te halen. Denk aan verborgen waarde aan (aan)bouwmogelijkheden, meer bestemmingen dan je dacht of inzicht in risico’s als het gaat om rechten van overpad, mogelijke geur overlast of de komst van een grote rondweg net naast het huis waar je naar kijkt.

CAD/GIS: speciaal voor architecten en technisch tekenaars

Voor architecten en technisch tekenaars bieden wij CAD en GIS kaarten als basis voor een ontwerp of het aanvragen van een bouwvergunning. Daarnaast levert Planviewer interactieve kaarten en zijn onze producten met onze API te integreren in jouw eigen digitale omgeving. 

Voor professionals only: maatwerk

Met de techniek van Planviewer is het mogelijk in je eigen digitale omgeving gebruik te maken van het kaartmateriaal, de (Kadaster) producten en de datalagen van Planviewer. Van een maatwerk huisrapport voor makelaars, een verbouwingscheck voor financiële dienstverleners tot en met beveiligde online omgevingen voor projectontwikkelaars, netwerkbeheerders of retailers. 

Waarom Planviewer? 

Al sinds 2010 hebben wij bewezen een betrouwbaar, snel, actueel platform neer te kunnen zetten. Wat je van ons kan verwachten is:

  • In de basis gratis
  • Stabiel en betrouwbaar
  • Hoog beveiligingsniveau
  • Flexibel met data: open- en eigen data kan toegevoegd worden
  • Organisatie breed in te zetten om locaties te monitoren
  • Alle functionaliteiten zijn te integreren in een eigen digitale omgeving
  • Voorkomen van document duplicatie 

Planviewer is toegankelijk. Probeer het uit en neem gewoon contact op met je vraag of feedback.

Het Planviewer Platform

 

Workshop "Hoe kan een vastgoedadviseur het maximale uit ruimtelijke informatie halen?"

VastgoedPro en Planviewer organiseren samen workshops voor de leden van VastgoedPro. Het gaat om de workshop: "Hoe kan een vastgoedadviseur het m...

Makelaars, voorkom een erfgrensconflict.

Wist u dat het zeer vaak voorkomt dat de erfafscheiding niet overeenkomt met de erfgrens? Daarmee verliest uw klant mogelijk een deel van het per...

Detailhandel in bestemmingsplannen. Er kan meer dan u denkt.

In bijna alle bestemmingsplannen voor detailhandel zijn wel beperkingen te vinden dat bepaalde soorten detailhandel niet zijn toegestaan.

twitter