Sfeerafbeelding Taxapi

TaXapi laat taxateurs efficiënter werken met een handige taxatietool.

Taxapi heeft een applicatie ontwikkeld die rechtstreeks is aangesloten op de portal van het validatie-instituut. Zodoende kan deze applicatie nieuwe aanvragen tot taxaties uit diverse softwarepakketten verwerken en facturering en betaling beter ondersteunen.Door de geautomatiseerdee koppelingen met verschillende bronnen worden standaardwaarden meteen gegenereerd en (verplichte) bijlagen direct toegevoegd. Klanten en tussenpersonen worden gemakkelijk op de hoogte gehouden over de fase waarin het rapport zich bevindt.

Dankzij de koppeling met Taxatieweb en automatische bijlagen bespaart een taxateur tot 50% tijd op het maken en valideren van een taxatierapport. Eén van die handige bijlagen is het Percelenrapport. Het Percelenrapport wordt opgevraagd bij Planviewer via de Webservices. Het Percelenrapport is het equivalent van de Uittreksel kadastrale kaart van het Kadaster. Een kaart met de kadastrale situatie zoals die nu is.

"Zag er al meteen beter uit en was goedkoper dan alternatieven"

Patrick Fleur, directeur TaXapi.

Samenwerking met Planviewer is in etappes verlopen.

In eerste instantie nam Taxapi contact op met Planviewer omdat ze gewoon data wilden hebben om zelf een kaart te maken. Al heel snel kwam Planviewer met de Percelenkaart via de Productenkoppeling en dat was eigenlijk precies wat ze zochten. Het zag er al meteen goed uit en was goedkoper dan alternatieven.

Doordat bij Taxapi een eigen developer werkzaam is en omdat de documentatie bij deze API-key erg gebruiksvriendelijk is was Taxapi eigenlijk binnen een half uur klaar met implementeren. Alle uren bij elkaar opgeteld is het hele proces binnen 4 uur ingeregeld. Erg gemakkelijk dus!

De tweede stap voor Taxapi was om de bestemmingsplankaart zelf te maken. Met name vanwege een betere uptime van de toenmalige leverancier. Deze was toen nog niet beschikbaar via Planviewer zelf. Ze besloten om via Webservices Data en (Plan)Viewer zelf een kaart te maken met de lagen die zij erin wilden hebben. Samen met ondersteuning van een developer van Planviewer hebben dit prima zelf kunnen inregelen. Binnen een dag (in uren gerekend) hadden ze alles klaar en kon het in werking gesteld worden.

 

Welke Webservices gebruikt Taxapi?

Belangrijkste voordelen tot nu toe:

  • Besparing in tijd want de oplossingen die ze nu hebben zijn veel robuuster dan de vorige manier van werken.
  • Efficiënt, men hoeft veel minder handelingen te verrichten qua werkzaamheden
  • Stabieler, veel minder downtime dan bij vorige leverancier.

Inloggen

Zwak Sterk
De pincode is naar het opgegeven e-mailadres verstuurd

Gebruikers aan het woord

Sfeerafbeelding Rogeo aan het woord
ROgeo aan het woord   
Lees meer
Sfeerafbeeldig Vastgoedpro
Vastgoedpro aan het woord   
Lees meer
Sfeerafbeelding Agrimeter
Agrimeter aan het woord   
Lees meer
Logo Rogeo
 
Logo Agrimeter
 
Logo Metafoor
 
Logo Vastgoedpro