Sfeerafbeelding vastgoedpro

Centraal waar het moet, decentraal waar het kan

Vastgoedpro, de vereniging voor vastgoedprofessionals, heeft ruim 2.000 professionals bij 700 bedrijven. De focus van de vereniging ligt op kwaliteitsbewaking, belangenbehartiging, deskundigheidsbevordering en het faciliteren van de leden bij de uitoefening van hun beroep. De leden bedienen klanten in de particuliere (woning)markt alsook op de zakelijke markt voor bedrijfsmatig- en agrarisch vastgoed.

Voor haar leden heeft Vastgoedpro op het gebied van woning taxaties en verkoop een uitgebreide database ontwikkeld. In deze database staat iedere woning van Nederland, voorzien van actuele en historische marktinformatie.

"Planviewer bespaart veel uitzoekwerk"

Rob Overduin, Operationeel manager.

De webservices van Planviewer spelen hierin een belangrijke rol. Zo kunnen de makelaars en taxateurs bestemmingsplannen opvragen voor gebruik in taxaties, brochures en verkoopinformatie. Taxateurs kunnen de rapporten gebruiken voor goedkeuring bij het validatie instituut NWWI. Ook de Maatvoering Perceel rapporten worden zeer gewaardeerd. Mocht er twijfel zijn bij potentiƫle kopers over erfgrenzen kan hier direct uitsluitsel over worden gegeven.

Een groot voordeel is dat de rapporten visueel aantrekkelijk zijn, met eigen logo en opgenomen kunnen worden in extern materiaal. Ook bespaart het veel uitzoekwerk omdat bestemmingsregels direct voor een specifiek object uit de ruimtelijke plannen wordt gelicht. De Kaartviewer waarin de BAG en kadastrale grenzen worden gevisualiseerd helpen verder bij de deskresearch voor taxaties of verkoop.

Planviewer completeert op deze wijze hiermee een van de grootste vastgoed databases in Nederland.

 

Welke webservices gebruikt Vastgoedpro?

Om het proces te starten is er gebruik gemaakt van de Webservice Rapporten. Vooral het uitreksel van de kadastrale kaart, een eigen product van Planviewer, biedt een mooie aanvulling in de dossiermap van de betrokken makelaars. Deze implementatie was vrij eenvoudig uit te voeren.

Daarnaast is er gekozen om hun leden het rapport Maatvoering Perceel aan te bieden, zodat er direct inzichtelijk is wat de kadastrale maten van een perceel zijn. Dit wordt door woningkopers -en verkopers zeer gewaardeerd.

Belangrijkste voordelen tot nu toe:

  • Bespaart veel uitzoekwerk
  • Rapporten met eigen logo
  • Veel extra informatie (zoals Maatvoering Perceel)

Inloggen

Zwak Sterk
De pincode is naar het opgegeven e-mailadres verstuurd

Gebruikers aan het woord

Sfeerafbeelding Rogeo aan het woord
ROgeo aan het woord 
Lees meer
Sfeerafbeelding Taxapi
TaXapi, sneller taxeren met de handige taxatietool Lees meer
Sfeerafbeelding Agrimeter
Agrimeter aan het woord 
Lees meer
Logo Rogeo
 
Logo BraGIS
 
Logo Taxapi
 
Logo Vastgoedpro