Geo- en vastgoeddata op locatie:

Privacy

Publicatiedatum 7-6-2018 

 

PRIVACY BELEID PLANVIEWER 

Planviewer respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.  

Wie verwerkt je gegevens en wie beschermt ze? 

Voor de verwerking van je gegevens is Planviewer  verantwoordelijk. Dat wil zeggen dat wij vaststellen hoe en welke gegevens van je worden verwerkt, voor welke doeleinden en hoe lang. Wij verwerken je gegevens niet zonder reden en alleen als we die nodig hebben voor een of meer specifieke doeleinden. We zullen je gegevens nooit aan derden verkopen of verstrekken tbv commerciële doelstellingen. 

Hoe gaat Planviewer om met de vertrouwelijkheid en beveiliging? 

Planviewer neemt veel maatregelen om jouw gegevens te beveiligen zowel op organisatorisch als op technisch gebied. De toegang tot deze gegevens wordt beperkt tot alleen die medewerkers die in contact dienen te komen met deze gegevens om de aangeboden diensten te kunnen leveren. Ook gebruikt Planviewer specialisten en specialistische tools voor de technische veiligheid. Daarnaast staan de persoonsgegevens op servers binnen de Europese Economische Ruimte ("EER"). 

Welke gegevens heeft Planviewer? 

  • Persoonsgegevens 

Planviewer verzamelt persoonsgegevens wanneer jij je registreert voor een account op Planviewer. Verder ontvangt Planviewer automatisch informatie via jouw browser zoals het IP-adres, de pagina die je hebt opgevraagd en cookies geplaatst door Planviewer. Lees meer hierover in ons cookiebeleid

Persoonsgegeven zijn gegevens die direct of indirect iets over jouw zeggen. Denk aan jouw naam en adres of jouw inkomen. Ook gegevens van een eenmanszaak, VOF of maatschap zijn persoonsgegevens. Maar ook gegevens zoals je IP-adres,  je klantnummer, je  bestelgeschiedenis of surfgedrag. 

  • Gebouwgegevens 

Dit zijn geen persoonsgegevens. De informatie op Planviewer.nl over woningen komt uit de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) van alle gebouwen die geregistreerd staan bij de betreffende burgerlijke gemeenten in geheel Nederland. Deze administratie wordt door de gemeente gevoerd. De informatie is openbaar beschikbaar en mag vrij gebruikt worden door bedrijven en dienstverleners. (Zie bronvermelding *1)

  • Gegevens uit het Kadaster 

Het Kadaster is een openbare instantie en tegen betaling mag iedereen in Nederland informatie opvragen bij Kadaster. Planviewer is een reseller van het Kadaster en kan dus ook die informatie opvragen bij het Kadaster onder dezelfde voorwaarden. 

Welke persoonsgegevens verwerken we? 

Bezoek en gebruik Planviewer platform en webshop. 

Als je ons platform bezoekt verwerken we gegevens van je zoals je klik- en koopgedrag zodat we je relevanter van dienst kunnen zijn en je een betere gebruikerservaring hebt. Daarnaast verwerken we gegeven van je bestelling zodat we het product kunnen leveren.  

  1. Acccountgegevens:  

Jouw accountgegevens zijn voor jou zichtbaar na het inloggen op jouw account. 

  • Particulier account:  

Verplicht in te vullen: inloggegevens, e-mailadres en achternaam  
Niet verplicht in te vullen: geslacht, voornaam achternaam, adres en eventuele bestellingen.

  • Zakelijk account:

Verplicht in te vullen: inloggegevens, e-mailadres en achternaam, functie, organisatienaam, branche.
Niet verplicht in te vullen: geslacht, voornaam achternaam, adres, branche organisatie, kvk nummer (verplicht bij aanvraag op rekening betalen) en eventuele bestellingen 

  1. Contactformulier:  

Verplicht in te vullen: e-mailadres en naam. 
Niet verplicht in te vullen: organisatie en onderwerp.

  1. Informatieaanvraag:  

Verplicht in te vullen: e-mailadres en naam. 
Niet verplicht in te vullen: organisatie en onderwerp 

Waar gebruiken wij de persoonsgegevens voor? 

Planviewer gebruikt de persoonsgegeven om een relatie en/of een overeenkomst met jou aan te gaan. Om de producten en diensten conform overeenkomst te leveren. Daarnaast gebruikt Planviewer de gegevens voor ontwikkelingen en verbetering van ons platform en onze diensten om jouw nog beter van dienst te zijn.  

Met wie worden jouw gegevens gedeeld? 

Planviewer deelt de gegevens niet met andere partijen voor commerciële doeleinden van deze partijen. Wel aan externe dienstverleners die werken ter ondersteuning van Planviewer zoals de accountant. webdevelopment bureau en payment provider. Alle afspraken over onder andere beveiliging, geheimhouding en jouw rechten zijn opgenomen in de verwerkingsovereenkomsten die we met deze derde partijen hebben gesloten. 

Wie heef toegang tot uw gegevens? 

Binnen Planviewer hebben alleen personen toegang tot uw persoonsgegevens die deze gelet op hun functie nodig hebben. Al deze personen hebben een geheimhoudingsplicht. 

Cookies 

Cookies zijn kleine stukjes informatie die door jouw browser worden opgeslagen op jouw computer. Planviewer.nl gebruikt cookies om jou te herkennen bij een volgend bezoek. Cookies stellen ons in staat om informatie te verzamelen over het gebruik van onze diensten en hier statistische analyses op uit te voeren. Op basis van deze informatie kunnen wij ons platform en dienstverlening blijven verbeteren. Lees meer over Cookies in ons cookiebeleid

Social media 

Als je social media zoals Facebook gebruikt, kun je via 'like en share' knoppen informatie op Planviewer delen met je vrienden delen op je social media account. Planviewer heeft geen toegang tot jouw social media account. Planviewer deelt ook geen persoonsgegevens met de social media. 

Nieuwbrieven 

Als je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief dan kan je e-mailadres worden gebruikt om je te informeren over gelijksoortige producten of diensten of onderwerpen met voor jouw relevante nieuwwaarde. Als je hier niet langer prijs op stelt, kunt u zich uitschrijven.  

Hoe lang bewaren we je gegevens? 

In het algemeen bewaren wij je gegevens niet langer dan nodig is voor het doeleinde waarvoor we je gegevens hebben verzameld met een maximum van 10 jaar. Hierna verwijderen of anonimiseren we deze gegevens. Anonimiseren betekent dat we ervoor zorgen dat gegevens niet meer naar jou te herleiden zijn.  

7 jaar is het bewaartermijn voor persoonsgegevens voor de volgende categorieën:  

● Verplichting voor bewaren van boekhouding en administratie 
● Belastingdocumentatie en rapportages van leveringen van goederen, geïmporteerde en geëxporteerde goederen en andere relevante gegevens 
● Betalingsoverzicht/facturen 
● Bestellingen 
 

Welke rechten heb jij mbt jouw gegevens?  

Volgens AVG heb je meerdere rechten een aantal rechten lichten wij hieronder toe. 

  • Recht op informatie 

Jij hebt het recht op een begrijpelijke en transparante uitleg over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten jij in dat verband kan uitoefenen. In dit privacybeleid hebben wij daarom uitgebreid uitgelegd welke gegevens wij van jou verzamelen en hoe wij met jouw gegevens omgaan. 

  • Recht op inzage 

Jij hebt het recht om te allen tijde inzage van ons te vragen in de gegevens die wij over jou beschikbaar hebben. Je kunt dat aanvragen via info@planviewer.nl. Aanvragen verwerken wij binnen uiterlijk 30 dagen. 

  • Recht op correctie 

Jij hebt het recht om jouw persoonsgegevens corrigeren als deze onjuist of verouderd zijn en/of om ze te laten aanvullen als ze onvolledig zijn. Dit kun je zelf doen in je account. Gebouwgegevens kun je aanpassen bij de BAG viewer (zie bronvermelding *2) 

  • Recht om je account te verwijderen 

Jij hebt het recht om ons te verzoeken om alle gegevens die wij van jou hebben te verwijderen. Wanneer jij een verzoek indient om jouw account te verwijderen, zullen wij gegevens verwijderen die tot jou herleidbaar zijn behalve de gegevens die wij op basis van de wet moeten of mogen bewaren.  

  • Recht om een klacht in te dienen 

Jij hebt het recht om een klacht in te dienen over de wijze waarop wij met jouw gegevens omgaan. Wanneer jij een klacht hebt, dan lossen wij dat het liefst zelf met je op. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice via info@planviewer.nl . Maar je hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij onze Verantwoordelijke voor de Gegevensbescherming. Tot slot heb je het recht om je met jouw klacht te wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens. 

Wijzigingen in privacy beleid 

Planviewer.nl behoud zicht het recht om veranderingen aan te brengen in dit privacy beleid. Indien wij wezenlijke veranderingen in de manier waarop wij gebruik maken van jouw persoonsgegevens aanbrengen, zullen wij jou daarvan op de hoogte stellen door het plaatsen van duidelijke aankondiging op onze pagina’s. Wij raden jou tevens aan dit beleid van tijd tot tijd te controleren. Indien je nog vragen mocht hebben over het privacy beleid van Planviewer.nl, dan kun je contact met ons opnemen. Ons privacy beleid is opgenomen in onze algemene voorwaarden.  

*Bronvermelding: 

1. Publicatie van de Rijksoverheid over gebruik gebouwgegevens. 

2. Correctie gebouwgegevens kan via de BAG-viewer.  

Workshop "Bestemmingsplannen" op de Dag van het Vastgoed.

Altijd al willen weten wat u als adviseur met bestemmingsplannen kunt doen? Lees meer »

Zijn er evenementen in mijn woonomgeving?

Je woont in een heerlijk huis, in een rustige omgeving. Dan sta je gek te kijken als er ineens een dancefestival naast de deur wordt gehouden. Lees meer »

Wat is een goede vraagprijs voor deze woning of voor dit appartement?

Wanneer je je woning of appartement wil verkopen, wil je direct een goede vraagprijs bepalen. Want zit je te laag, dan doe je jezelf te kort. Zit je t... Lees meer »

twitter